Grönholm Focusszal a Svéd Rallyn

December 11.
Két év után ismét Forddal versenyez Marcus Grönholm, a kétszeres világbajnok finn a 2010-es szezon nyitófutamán, a Svéd Rallyn áll rajthoz. Grönholmnak jövőre is állandó társa, Timo Rautianen diktálja az itinert.

"A svéd verseny mindig az egyik kedvenc versenyem volt." - magyarázta döntését Grönholm. "Visszavonulásom alatt sokszor gondoltam rá, hogy legalább egyszer még szeretnék versenyezni a Sagen-i pályán." Grönholm különös kapcsolatban áll a Sagen-i szakasszal, a pályát annyira a szívébe zárta, hogy aktív pályafutása befejeztével nyitott egy éttermet, amit a svéd gyorsaságiról nevezett el.

Grönholm azonban nem pusztán az élvezet kedvéért száll harca, komoly célokat tűzött ki maga elé. "A győzelemért szeretnék harcolni! Nyilván mindenki tudja, hogy manapság nincs meg ugyanaz a rutinom mint a top pilótáknak, de talán egy teszt után elkaphatom őket."

Marcus és Timo a versenyre csapattársat is kap, honfitársával Matthias Thermannal közösen alkotják Team Therminator csapatot. A két Ford Focus WRC Angliából, az M-Sport műhelyéből érkezik, így Marcus joggal bízhat versenyképességében. A múlt mindenesetre mellette szól, aktív pályafutása során öt alkalommal nyerte meg a versenyt, 2000-ben, 2002-ben és 2003-ban Peuget-val, 2006-ban és 2007-ben Forddal végzett az élen.

A februári versenyre már gyűlnek a nevezések, úgy tűnik a mezőnyre jövőre sem lesz panasz, a gyáriak, Loeb, Sordo, Hirvonen, Latvala) mellett már összegyűlt egy finn különítmény. Kimi Raikkönen C4 WRC-vel, Grönholm és Thermann Focus WRC-vel, Janne Tuohino pedig Szuper 2000-es Fiestával jelezte részvételi szándékát.

Hivatalos: Raikkönen jövőre Citroennel a Rally VB-n
Tagaiék F1-es sztárok közt az Arctic Rallyn

Fri