Raikkönen az Arcticon kezd

December 10.
Újabb versennyel bővült Kimi Raikkönen jövő évi versenynaptára, a tucatnyi világbajnoki futam mellett bemelegítésként ismét rajthoz áll a finn szezonnyitó Arctic Lapland Rallyn.

Fontos szerep jutott Kimi Raikkönen életében az Arctic Rallynak, hisz idén a Mikulás házának környékén zajló versenyen került sor ralis bemutatkozására. Kaj Lindström navigálásával az abszolút 13. helyen ért célba, ami jó alapot adott a folytatáshoz. Az Arctic Rallyt egy újabb havas, majd egy aszfalt verseny követte, augusztusban pedig már a Ralik Raliján, a Finn VB futamon állt rajthoz. Az év végén a Ferrari megköszönte további szolgálatait, és mivel Raikkönen nem talált magának vonzó kihívást az F1-ben, egy év szabadságra ment, és a 2010-es szezonra a Citroen Junior rali csapatához igazolt. A porgramba 12 világbajnoki futam mellé került be ismét az Arctic Rally, ami remek teszt lehetőség a világbajnoki szezonnyitó Svéd Rallyra, melynek szintén egy Citroen C4 WRC-vel vághat neki.

"Nagyon fontos számunkra az Arctic Rally, nagy szükségünk van egy szezon előtti tesztre!" - mondta Kimi Raikkönen navigátora, Kaj Lindström. "Ez egy olyan verseny amit Kimi és én már teljesítettünk egy szuper 2000-es Fiattal, töbnyire ismerjük a pályákat, remek lehetőség hogy visszazökkenjünk, hisz Kimi fél éve nem ment itinerből."

A finn páros azonban a tesztre sem megy teszt nélkül, az Arctic Rally előtt mindenképp szeretnének menni pár kilomért. "A legjobb az lenne, ha ott tudnánk tesztelni ahol tavaly, Jyvaskyla közelében, hisz Kimi már ismeri az utat, így csak az új autóval kellene foglalkoznia. Ezt szeretnénk mi, de ez még csak a mi tervünk, egyeztetnünk kell a Citroennel is."

Ha valaki arra jár küldjön nekünk képeket!:)

Hivatalos: Raikkönen jövőre Citroennel a Rally VB-n
Tagaiék F1-es sztárok közt az Arctic Rallyn

Fri