Mikulás után, Szilveszter előtt

December 9.
A Kazár Miklós, Szőke Tamás duó 3-as rajtszámmal, egy Mitsubishi Lancer Evo IX-essel állt rajthoz a hétvégi 13. Mikulás Rallyen, és az abszolút 3. helyet szerezték meg.

Kazár Miklós: -Mivel a Komló rali jól sikerült és nagyon jól érezetük magunkat azon a versenyen; nem is volt kérdéses, hogy nevezünk a Mikulás ralira. WRC-vel ugye jövőre nem lehet, vagy ha úgy tetszik nem érdemes menni, így aztán egy olyan autóval akartuk megméretni magunkat, mint amivel a többiek is rajthoz állnak. A csúszós pályák miatt azt gondolom, hogy nem volt nagy különbség a versenyautók között. A második gyorsasági szakasz a köd miatt meglepett, és a kevés vezetői tapasztalatom miatt a pálya is tartogatott meglepetéseket annak a tekintetében, hogy aszfalton nem mentem még murva gumival. Nagyon jó volt az autó és Tomival is kiválóan megértettük egymást. Sokan kérdezték, nem titok; Asi hajtáskomputerével mentünk. A rendezőnek, Lakatos Robinak meg lehet köszöni a pályákat, mert azok szenzációsak voltak. Igazi vagány, bevállalós szakaszok. Nagyon nagy önbizalmat adott a verseny a jövő szempontjából. Voltak ugyan apró hibák, amelyek az első osztályban már talán nem férnek bele, de tanulunk. A kérdőjel kiegyenesedett 2010-re: szeretnék rajthoz állni a jövő évi magyar bajnokságban! Nekem egyébként az idén még lesz egy versenyem, a Szilveszter rali, ahol Dallos Feri barátom ül majd mellettem a jobb egyben."

Szőke Tamás: "Igazándiból, nagyon élesben az első murvás versenyemnek tekinthető az idei Mikulás rali, így aztán úgy érzem, hogy óriási siker ebben a komoly mezőnyben a harmadik hely. Nem mondom, hogy hibátlanul diktáltam Mikinek az itinert, de szerintem jó volt köztünk ismét az összhang. Előttünk egyébként jóval rutinosabb egységek végeztek, azaz összességében hihetetlenül jó eredményt értünk el. Úgy fest, hogy az idén ez volt az utolsó meccsem, hiszen Miki ugyan indul a Szilveszter ralin, de már valószínűleg Dallos Ferivel."

Köszönjük Partnereinknek!

Full-GAS Motorsport