Ausztrál az IRC-ben?

December 10.
Franciaországban tesztelte a Peugeot szuper kétezresét a háromszoros ausztrál bajnok Simon Evans, és jó eséllyel pályázik hogy első ausztrálként részt vegyen az IRC 2010-es bajnokságában.


Fotó: RallySport Magazine

Evans az újonnan alakuló Francia Peugeot csapat meghívására érkezett a tesztre, amire egy hatkilométeres aszfaltpályán került sor. A teszt számos kihívást tartogatott az ausztrál pilótának, mert bár többszörös bajnok, de aszfaltról nincs túl sok tapasztalata és közel egy éve nem ült S2000-es taligában, de mindezek ellenére élvezte a száguldást.

"Messze a legjobb versenyautó amit valaha vezettem." -mondta Evans a teszt után. "Pontosan azt tettem amit szerettem volna, sikerült végig hiba nélkül mennem és úgy tűnik gyorsan is. Kaptam a csapattól pár kitűnő visszajelzést, a srácok évek óta dolgoznak a Peugeot rali csapatainak, az ő elismerésük igazán sokat jelent nekem."


Fotó: RallySport Magazine

"Most, hogy belekóstoltam, még inkább akarom! Úgy tűnik van esélyem bekerülni a csapatba, az biztos hogy rajtam nem fog múlni, mindent meg fogok tenni hogy jövőre az IRC-ben versenyezhessek"

A Subaru az IRC-be tér vissza
Hétköznapi Monte
A Ford nem gondolkodik az IRC-ben

Lara