Köszönjük, jól vagyunk

December 6.
A Mikulás Rali első gyorsasági szakaszáról mentővel kellett elszállítani Bacigál Igort. Pethő István navigátorának egy ugrató után szorult be a levegő, majd miután félreálltak sem javult az állapota, ezért rádión mentőt kértek. Igort gerincsérülés gyanújával szállították a veszprémi korházba, ahol azonban a vizsgálatok után kiderült, nincs sérülése, és pár nap alatt teljesen felépülhet.


Fotó: Szántó Frigyes

"Szerencsére nagyobb volt az ijedelem, mint a baj" - mondta Pethő István. "Az első gyorsaságin történt pont egy olyan helyen, amiről előző este beszélgettünk Balogh Jancsival, hogy elfér ötödikben. Átmentünk az ugratón ötödikben, az autó rendben ki is mozogta magát. Csak arra lettem figyelmes, hogy Igor integet. Először azt hittem, hogy tetszett neki az ugrató, aztán hallottam, hogy hörög és nem kap levegőt. Gyorsan félreálltunk, kihúztam az autóból, az oldalára fektettem és próbáltam masszírozni a mellkasát és a hátát is. Szerencsére hamar jobban lett Igor, először mentőt sem akartunk hívni, de aztán mégis jobbnak láttuk."

"Először nem éreztem semmit az ugrató után, mondtam volna tovább az itinert, de nem jött ki hang a számon" - mesélte Bacigál Igor. "Aztán éreztem, hogy nem kapok levegőt, ütögettem a mellkasomat, de az nem segített. (Pethő) Tyutyu megállt, kihúzott az autóból, az oldalamra fektetett és elkezdett masszírozni, a mellkasomon és a hátamon. Nagyon lassan, kezdtem újra levegőt kapni. Az egész nem lehetett több mint egy perc, de nekem negyedórának tűnt."

"Először úgy gondoltam, hogy nem kell mentő, visszaülök az autóba, és legurulunk vele a szervizparkba, de amikor világossá vált előttem, hogy annyira fáj minden, hogy nem tudok visszaülni az autóba, akkor hívtunk mentőt. Elment még pár autó, megjött a mentő, akik gerincsérülésre gyanakodtak, és azonnal vákuumágyba fektettek. Infúzión keresztül kaptam fájdalomcsillapítót is, de így is éreztem minden követ, amin keresztül ment a mentő."

"Veszprémből jött egy másik mentő, ami elvitt a korházba. Amikor átraktak a másik autóba, akkor éreztem, hogy nem fáj, ha mozgok, úgyhogy mire beértünk Veszprémbe, már fel tudtam ülni. A korházban megvizsgáltak, és megállapították, hogy nem sérült a gerincem, és egyszerűen csak beszorult a levegő. Nem tudom, hogy hogyan történhetett, mert ennél sokkal nagyobbat is ugrottunk már, a biztonsági övem teljesen le volt húzva, HANS is volt rajtam, ezekre mindig nagyon ügyelek. Úgy tűnik, hogy egyszerűen nem volt szerencsém."

"Sajnálom, hogy nem tudtunk végigmenni a versenyen, és hogy miattam egy kis csúszás volt, köszönöm mindenkinek a szakszerű segítséget. Most megyünk hazafelé, egyelőre még elég sok fájdalomcsillapító van bennem, majd meglátjuk, hogy holnapra mennyire fog fájni. Az orvosok azt mondták, hogy egy kis pihenés után teljesen rendbe jövök."

"Amikor a korházban közölték az orvosok, hogy Igornak nincs komolyabb baja, nagy kő esett le a szívemről” - mondta Pethő István. "Kiestünk ugyan, de így is nagyon pozitív lett a verseny végeredménye, hogy Igornak nincs komolyabb baja."

"Az új futóművünk nagyon jól működött, a teszten nagyon jó beállításokat találtunk, és gratulálunk csapattársunknak, Balogh Janinak a második helyéhez. Egyelőre több versenyt nem tervezünk a szezonkezdetig, addigra Igor is felépül, úgyhogy jövőre is együtt támadunk."

A Dynamic Rally Team együttműködő partnerei:
Nagoya Kft, Visegrádi Ásványvíz, Lavina Szerviz Kft, International Logistic Gateway, Duna-Doom 2003 Kft, Partner Cable Kft, Metrirep Kft, Fülöp Transport, Cola Trans Kft, Softipo Kft, Bálint Sped, Alumatik Kft, CrewPrint, H-Reklám, SHX Gold Kft, Farécla, Berner, Stihl Jegenye Kft., Medic-Car Kft, Kalaschnikow, Szofa, Marywood Trans Kft,

Dynamic Rally Team