Hivatalos: Raikkönen jövőre Citroennel a Rally VB-n

December 4.
Most már hivatalos,a Forma 1 korábbi világbajnoka, Kimi Raikkönen jövőre egy Citroen C4 WRC-vel a Rali Világbajnokságon folytatja pályafutását, kezdés az Arctic Rally lehet.

Kimi a Citroen Junior Team és a Red Bull színeiben, egy C4 WRC-t kap a 2010-es szezonra, csapattársa a fiatal francia tehetség, Sebastien Ogier lesz. Meg nem erősített hírek szerint éles körülmények közt először szülőhazájában, a finn Arctic Lapland Rallyn tehet próbára a C4 WRC-t.

"Mindig is nagyon szerettem volna a Rally Világbajnokságon versenyezni, A Red Bullnak köszönhetően jövőre ezt a legjobb autóval tehetem meg." -mondta Raikkönen. "Egyéves szerződést kötöttünk aztán majd meglátjuk hogyan tovább. Nagyon izgalmas kihívás, nagyon várom az első tesztet és az első versenyünket."

Raikkönen társa jövőre is az a Kaj Lindström lesz, aki korábban a négyszeres világbajnok Tommi Makinennek diktálta az itinert. A finn páros az Új-Zéland Rali kivételével a 2010-es világbajnoki szezon valamennyi futamán rajthoz áll. Első hivatalos fellépésük a január végi finn bajnoki szezonnyitó Arctic Lapland Rally lehet.

Kimi Citroennel folytatja?
Kubica bukott első versenyén
Kovalainen is ralizi akar!