WRC a kis csizmában

December 2.
Elkezdődött az év utolsó hónapja, jön a Mikulás és immáron 13. alkalommal hozza magával Rallyját is. Persze a jó gyerekekről sosem feledkezik meg - és tudjuk, hogy a Maricsek Team tagjai nem érdemelnek virgácsot -, így egy WRC-t cipelt zsákjában a fiúknak.

Sokan várják izgatottan a méltón híressé vált Mikulás Rallyt, amit 2009. december 5-6.-án rendeznek meg. A Maricsek Team kivételesen két kocsit is indít a limitált résztvevős évadzáró murvaversenyen. Mostanra összeállt egy ideiglenes páros, Táborszki Attila és meglepetés navigátora személyében, hogy Emese ne unatkozzon a garázsban, mivel az "állandó munkatársak" egy WRC-t kaptak a Nagy Szakállútól a Budai Team nevében.

Mucsina Tomi és Csoór Tibi egy Subaru Impreza WRC belsejében élvezhetik végig a futamot. "A véletlennek köszönhető, hogy Tibivel valóra válhat ez a nagy álmunk. Igaz, még nem mentünk a kocsival, de ami késik, az nem múlik. Legkésőbb csütörtökön kipróbálhatjuk, és meglátjuk, mennyivel lesz egyszerűbb dolgunk, mint eddig. Azért ha valaki eszembe juttatja az előttünk álló hétvégét, kicsit elkezdek izgulni. Vagyis inkább a zabszem sem fér oda..."

A fiúk nem tötymörögnek a fejlődés lépcsőfokaival, Emesét a bajnoki cím megszerzése után rögtön WRC-re cserélték. Anno mikor a Celicába ültek át, nagy lépésnek tűnt, most pedig aztán igazán szembe tűnik a kontraszt a két kocsi között. "Szeretjük a hatalmas lépcsőket" - Tomi csak ennyivel nyugtázta a négykerekű cseréjét. "Nagy eredményeket nem várunk a versenytől, mivel még az első randin sem vagyunk túl, bár álmodozni azért merünk. A lényeg, hogy minden gond nélkül beérjünk a célba, és szerintem ez menni is fog. Mikor először megláttam belülről a Subarut, hát... mintha repülőgép fedélzetén lennék, teli nyomogatni valóval. Emese ehhez képest egy egyszerű lány, szinte csak vezetni kell."

Az újdonságok forgatagában legalább egy ismert momentum lesz Tomiék számára: a pályák. Azon kívül, hogy a párosnak nem idegenek a Veszprém környékén lévő gyorsaságik - hiszen néhány OB-s itinert már írtak róluk -, szeretik is őket. "Mikulás Rally keretein belül azt hiszem csak egyszer mentem ezeken a gyorsokon, azért mert azt hiszem csak egyszer neveztem. Akkor nem gondoltam volna, hogy WRC-vel jövünk ide vissza. Sajnos az Impreza nem egy állandó autó lett, hanem csak mostanra szól a lehetőség. Addig is kihasználjuk, ha már megígértem Tibinek, hogy lesz a hétvégére egy sofőrje egy WRC-vel..."

A csapatfőnök, Maricsek Miki is nagyon örül, hogy a Corolla WRC után megint hivatalos Rally Car-ral képviseli magát a Maricsek Team. "Az utolsó verseny óta megint rengeteget dolgoztunk, mindenki megszállottan foglalkozott a saját faladatával. Egy nem várt fordulatnak köszönhetjük, hogy most Emese helyett egy Imprezával állnak rajthoz Tomiék. Kíváncsian várom, hogy mennyire sikerül megbarátkozniuk a kocsival. Természetesen mindenki ott lesz és drukkol nekik a pálya széléről."

Pár nap és együtt izgulhatunk, hogy a nagy álmok valósággá váljanak és az új barátságok - Toyota Táborszkiékkal, Impreza Mucsináékkal -, sikeresen záródjanak. Hajrá Fiúk!!!

Támogatóink: Elgas Kft., Pannon-Aqua'95 Zrt., Corpus Communications Kft., Hankook, Interware Internet Szolgáltató Kft., Milk-Szolg Kft., RallyeShop, Auriga Trans Kft., Plazma Design Bt., Vavi Trans Kft., Zoltán Hunor Csaba, Crobo Bt., Weko Trade Bt., Reconquest Kft., Tomi-Gumi Bt., Stratlog, Steinberger.hu, Igol oil, VHT-Emeléstechnika Kft., Vépé-19 Bt.,

BuzaV - Maricsek Team