Aigner a visszatérésre készül

December 1.
Egy év kényszerú távollét után jövőre visszatérhet a 2008-as N csoportos világbajnok, Andreas Aigner egy EVO X-es Mitsubishivel az osztrák bajnoki címért szállna harcba

A fiatal osztrák versenyző azután kényszerült kényszerpihenőre, hogy a tavalyi évben magabiztosan hódította el az N Csoportos Világkupa (PCWRC) bajnoki címét. A Red Bull éppen akkor vonta meg több éves támogatását, hogy Aigner felkapaszkodhatott a dobogó legfelső fokára. Helyére az idei évre a svéd Patrik Sandellt igazolták, a Mitsubishit pedig Szuper 2000-es Skodára cserélték. Sandell a remek kezdés ellenére végül nem harcolhatott a dobogóért, az év végén meg kellett elégednie a negyedik hellyel.

A bajnoki címvédő ezalatt otthon feküdt, idén egyetlen versenyen láttuk felbukkanni, Mexikóban a Világbajnoki futam alapjain megrendezett Nemzetek Rallyján az abszolút második helyen érkezett célba, szorosan honfitársa, Manfred Stohl mögött.

Aigner azonban már a jövőjét tervezgeti, és ha a világbajnokságra még nem is, de úgy tűnik az Osztrák Bajnokságba jövőre visszatérhet, egy EVO X-es Mitsubishi Lancer volánjánál az évek óta egyeduralkodó Raimund Baumschlagert szeretné letaszítani trónjáról.

A Red Bull kiszáll Aigner mellől

Fri