Kimi Citroennel folytatja?

November 24.
Lapértesülések szerint a korábbi Forma 1-es világbajnok, Kimi Raikkönen előszerződést írt alá a Citroen Racinggel, ami nem azt jelenti, hogy a Citroen F1-es csapatot indít, hanem hogy a jégember jövőre a raliban folytatja pályafutását.

A hírt az Automoto365.com szellőztette meg, de az előszerződés részletei még előttük sem ismertek. Bár Malcolm Wilson is jelezte, hogy bármikor kész Kimi alá csúsztatni egy Focust egy teszt erejéig, a Citroen sem tekinthető meglepetésnek, a francia csapat már korábban is a találgatások elsőszámú célpontja volt, hiszen főtámogatójuk, a Red Bull Kimi egyéni szponzora is.

Ha a hír igaz, Kimi előtt alapvetően két lehetőség kínálkozik, vagy a Citroen Junior World Rally Team színeiben, vagy Mr Hollywood csapatában, a Petter Solberg World Rally Team égisze alatt versenyezhet. Petter már hangoztatta, örömmel látja csapatában a finnt, de van ma olyan csapat amely ne szeretné soraiban tudni a Ferraritól távozó világbajnokot?

Egyes spekulációk szerint a Red Bull 2011-ben is gondoskodna Raikkönenről, ám ekkor már saját Forma 1-es csapatánál számítana szolgálataira

Raikkönen számol a ralival

Fri