Tuohino az S2000-es Fiestával tér vissza a VB-re

November 23.
A Korda Racing egykori versenyzője, a finn Janne Tuohino egy Ford Fiesta S2000 volánjánál a Svéd Rallyn tér vissza a világbajnokságra.

"Jövőre három év távollét után visszatérek a Rally Világbajnokságra.”- jelentette be honlapján Tuohino. „Számomra ez most a legjobb lehetőség ahhoz, hogy 2011-ben versenybe szállhassak egy szabad gyári székért. A vadonatúj Ford Fiesta S2000 nagyon sok motivációt ad, január elején érkezik meg Finnországba."

A finn pilóta felesége Dubaiban kapott munkát, a család így az Emirátusokba tette át székhelyét, Janne innen járta haza versenyezni is. "Bár az autóval még egy métert se mentem, már elkezdtem a felkészülést a jövő évre. Dubai utjain és konditermeiben már rendszeresen kocogok és 17 év szünet után újraélesztettem az egyik kedvenc hobbim, a motokrosszozást."

Janne társa jövőre is nagybátyja, Markku Tuohino lesz, aki számára nagy kihívás lesz a 2010-es év, hiszen eddig csak odahaza, finn bajnokikon állt rajthoz.

Az N csoportos Világkupa és a WRC Kupa jövőre 10 futamból áll, melyből heten biztosan ott lesz a két Tuohino is.

"A szezonunk Svédországban kezdődik és egészen biztosan rajthoz állunk még Jordániában, Portugáliában, Finnországban és Wales-ben. A német és a francia aszfaltfutamok egyikén is ott kell lennünk. Választanom kell még egyet a három tengerentúli verseny, a Mexikó, Új-Zéland és Japán Rallyk közül is, nagyon nehéz a döntés." -mondta Tuohino.

A két Tuohino számára nem ismeretlen a Szuper 2000-es kategória, az idei finn bajnokságban több futamon is egy 207-es Peugeotval álltak rajthoz, mellyel a bajnokságban végül a harmadik helyet szerezték meg.

Itt a Fiesta S2000 (képek)
A Ford nem gondolkodik az IRC-ben
Tuohino a Korda Racinggel tér vissza!

Fri