Vizint skót időjárás fogadta

November 18.
Szakadó esőben fejeződött be a Skót Rali pályabejárása, amely már önmagában is egy kisebb kaland volt Vizin Lászlónak és Zsiros Gábornak. Két defekt miatt volt olyan pálya, amelyet az engedélyezett kettő helyett csak egyszer tudtak végigjárni, de Vizin szerint így is készen állnak a verseny kihívásaira.

Vizin László: - Igazi skót időjárás fogadott ma bennünket a pályabejáráson. Szakadt az eső és nagyon hideg volt. Emellett a jobbkormányos autót és a balra tartást is szoknunk kellett. Szerencsére, a pályákon ennek nincs jelentősége, mert többnyire egy autó szélesek. Kétszer is defektet kaptunk a nagy köveken, ezért volt olyan pálya, amin csak egyszer tudtunk végig menni.

- A gyorsaságik nagyon jók lesznek, de borzasztó állapotban vannak. Szinte mindegyiken van egy-két kilométer nagyon laza talaj, ami most az eső után mély sár lett. A nyomvonalvezetésüket leginkább a Sanremo Ralihoz tudnám hasonlítani, annyi kanyar van rajtuk, csak itt murván kell mennünk. Sok a szakadék és a mély árok is, úgyhogy nagyon oda kell figyelni. Egészen mások a körülmények, mint az eddigi IRC-futamainkon, de ezek teljesítése is nagy kihívás, és összességében tetszik a verseny. Mi készen állunk.

- A fiúk is megérkeztek az autóval. Elhozták a rövid és a hosszú végáttételű váltót is, de a rövid mellett döntöttünk. Nincs ugyanis a versenyen olyan szakasz, ahol 170 km/h-nál gyorsabban kellene menni. Nekem egyébként a rövid váltóval jobban tetszett az autó, úgyhogy örülök, hogy ezzel fogunk versenyezni.

A verseny hivatalos honlapja: www.rallyscotland.tv

A csapat együttműködő partnerei:
AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI, Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos, MANAX KFT

Vizin László-Zsiros Gábor