A Ford nem gondolkodik az IRC-ben

November 18.
A Ford Motorsport menedzsere, Gerard Quinn nemrég bejelentette, hogy vállalata a WRC keretein belül folytatja tovább munkáját. Ugyanis voltak pletykák azzal kapcsolatban, hogy az IRC-ben fognak debütálni a jövő évben egy S2000-es Fiestával.

Quinn bejelentette, hogy a csapat első számú feladata az a rally élmezőnyében, vagyis a világbajnokságokon való részvétel, de nem zárkózott el attól, hogy idők múltával más sorozatokban is megjelenhetnek.

"A WRC az, ami motivál minket, és nevet ad nekünk. Jelentésében is benne van, hogy világbajnokság, ami nem az utolsók közé tartozik. Az IRC-ben nem látjuk ezt a lehetőséget." - nyilatkozta a menedzser.

"A következő két évben szerepelni fogunk a vb-n, így addig szóba sem kerülhet az IRC." Mindezek mellett Quinn hozzátette, hogy elégedett azzal a Fiestával, amit Malcolm Wilson M-Sportja alkotott.
"Az M-Sport a mi terveinken kívül szerepel, nem a mi elvárásainkat követi, így ők szemezgethetnek nyugodtan a nem olyan régen bevezetett sorozattal." - zárta mondandóját Quinn.

Az IRC vezérigazgatója, Marcello Lotti megerősítette, hogy folytatnak tárgyalásokat olyan csapatokkal, akik privátként szeretnének rajthoz állni a Fiesta S2000-essel a 2010-es szezonban.

Adam Gould-on a sor
Sok márka, kevés autóval

Wilks Skodát kap Skóciában

Lara