Szilágyi Jani a Horvát Bajnok!

November 17.
Kicsit nehezen sikerült megbizonyosodnunk róla, de most már tudjuk, Szilágyi Jani 2004 után 2009-ben is megszerezte a Horvát Bajnoki Címet!


Fotó: Racemedia

A Porec-i szezonzáró futam előtt Jani négypontos előnnyel állt az élen a bajnokságban, ami azt jelentette, a bajnoki címhez elég, ha közvetlenül Juraj Sebalj mögött érkezik célba. A futam szombat délután két rövid gyorssal vette kezdetét, és Jani alaposan ránk ijesztett, a nyitó szakaszon félperces hátránnyal a 43. helyen kezdett. Másodszorra már nem volt gond, de vasárnap reggel így is a 37. helyről kellett nekivágnia a pályáknak.

Másnap tovább folytatódott a felzárkózás, már az első gyors után felugrott az abszolút hetedik helyre és a rali nyolcadik gyorsaságija és az elsőszámú sztárvendég, Patrik Sandell kiesése után már az abszolút harmadik helyen találta magát. Innentől mi aggódni, Jani pedig megnyugodni kezdtett, mivel ő tudta azt amit mi nem annyira.

Sebalj magabiztosan állt az élen, Hermann Gassner pedig derekasan tartotta magát, róla viszont nem lehetett tudni, hogy kap e bajnoki pontokat a második helyért? Mert Janinak a harmadik hely már kevés, ilyen állásnál, Sebalj szerzi meg a bajnoki címet. A befutóig ráadásul nem is változott semmi, Sebalj győzött, Gassner megtartotta második helyét, Jani pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.


Fotó: Racemedia

A futamnak volt még egy magyar résztvevője, Ollé Sasa Godor Barnabással és a Szuper 1600-os Swifttel vágott neki a Porec-i futamnak, és magabiztos kategória győzelmet és az abszolút kilencedik helyet szerezték meg.

Egy kis bizonytalanság után, most már tudjuk, Gassner eredménye a bajnokságban nem került értékelésre, így Szilágyi János 2004 után 2009-ben is Horvát Bajnok! Gratulálunk hozzá! Ezzel eddigi egyik legsikeresebb évét zárja a magyar ralisport, hiszen Magyarország mellett Horvátországban (Szilágyi) és Romániában (Szabó Gergő) is magyar versenyzők szerezték meg a bajnoki címet! Nem mehetünk el szó nélkül Ollé Sasáék mellett sem, a suzuki pilótája A/6-os futamgyőzelmével a bajnokságban az A csoport 7., és holtversenyben az elsővel A/6-os géposztály második helyén zártak Poercben!

Az utolsó megmérettetés!
Szabó Gergő győzelemmel szerezte meg a bajnoki címet

Rally Porec végeredmény:
1. Juraj Sebalj/Toni Klinc (HR), Mitsubishi Lancer E9 (N4) 49.43,1
2. Hermann Gassner/Karin Thannhauser (D), Mitsubishi Lancer E10 (N4) +25,1
3. Szilágyi János/Vörös Aliz (H), Mitsubishi Lancer E9 (N4) +41.6*
4. Daniel Saskin/Damir Bruner (HR), Mitsubishi Lancer Evo IX +1.07,7
5. Aleks Humar/Darko Lah (SLO), Subaru Impreza N14 (N4) +1:48,8
6. Sasa Stanisic/Sasa Bitterman (HR), Mitsubishi Lancer E9 (N4) +3.02,6
7. Nikola Dobrila/Roland Ferencic (HR), Renault Clio R3 (A7) +4.12,7
8. Miran Jerman/Boris Tonejc (SLO), Peugeot 206 RC (N3) +5.27,6
9. Ollé Sándor/Godor Barnabás (H), Suzuki Swift S1600 (A6) +5.39,8
10. Borut Bratina/Bostjan Gomizelj (SLO), Citroen C2 R2 (A6) +5.57,6

A Nyílt Bajnokság végeredménye (nem hivatalos):
1. Szilágyi 39 pont, 2. Sebalj 38 pont, 3. Stanisic 14 pont , 4. Slejko 6 pont , 5. Galic 6 pont...

Fri