Kubica bukott első versenyén

November 16.
Idő előtt ért véget a lengyel Forma 1-es sztár, Robert Kubica hétvégi rali versenye, a Rali Taormina-Messina harmadik gyorsaságiján leesett az útról és a verseny feladására kényszerült.


Fotó: Rallyonline.pl

Kubica nem kezdett rosszul, a pénteki nap két rövid, bemelegítő szakaszán megszerezte a győzelmet az R3-as géposztályban, hat olasz ellenfelet utasítva maga mögé, és az abszolútban sem állt rosszul, három WRC, két S2000-es, egy S1600-os és egy N-es autó mögött az abszolút nyolcadik helyről várhatta a folytatást.

Másnap azonban már igazi gyorsaságikon kellett bizonyítania, első nekifutásra bele is tört a bicskája. A szombat reggeli nyitószakaszon Cliojával lerepült az útról és a verseny feladására kényszerült.

Az Olasz Aszfaltbajnokság mezőnyében Kubica mellett még egy lengyel párost találtunk, Michal Kosiciuszko a murva után aszfalton tette próbára a szuper 2000-es Skodát. A szombati nap azonban nem a lengyelekről szólt, Kosciuszko is csak eggyel tovább bírta, a negyedik gyorson ő is a verseny feladására kényszerült.

A futamon kettős győzelmet ararott a Citroen Xsara WRC, Felcie Re magabiztos autózással húzta be a győzelmet Fabio Angelucci előtt, a harmadik helyre Peugeot 206 WRC-jével Luca Pedersoli érkezett.

Novemberben kétszer is ralizik Kubica
Kovalainen is ralizi akar!
Raikkönen számol a ralival
Egymás ellen Loeb, Hirvonen és Kubica?

Fri