Az utolsó megmérettetés!

November 12.
Szilágyi Jani és Vörös Aliz a Horvát Rally Bajnokság utolsó versenyére készül, melyet a hétvégén Porec környékén tartanak. Janiék 3 ponttal vezetik a bajnokságot fő riválisuk Juraj Sebalj előtt, a bajnoki cím sorsa tehát most dől el.

Az évad legnépszerűbb versenyére 8 országból 61 nevezés érkezett, köztük a VB-ről ismert Patrick Sandell, a német Hermann Gassner, valamint - idén először - rajthoz áll a tavalyi futamgyőztes Daniel Saskin is. Hazánkat Janiékon kívül Ollé Sasáék képviselik majd.

A futam szombaton két rövid - már hagyományosnak mondható - városi prológ jellegű szakasszal kezdődik és vasárnap további 11 gyorsasági vár a versenyzőkre. A verseny szervezői erre az évre teljesen új pályákat jelöltek ki, amiket ráadásul az utolsó pillanatig titokban tartanak, így a pályabejárás mindenki számára a verseny előtti egy napra korlátozódik, kiegyenlítve ezzel az esélyeket.

Szilágyi Jani: - Három pont előnnyel érkezünk erre a versenyre és a célunk nyilvánvalóan a bajnoki cím megszerzése. Porec az egyik kedvenc versenyem, talán itt sikerült eddig a legjobb eredményeket elérni. Mivel a pályákról egyelőre semmit nem tudunk, a felkészülésnél a beállításokra és az összeszokásra fektettük a hangsúlyt. Alizzal ugyan már mentünk együtt Árpádtetőn és Szlovéniában, ezúttal azonban alaposan bedobjuk a mélyvízbe. Szükség lesz az összhangra, hiszen a pályabejárásra csak egy napunk van, ráadásul teljesen ismeretlen terepen.

- Alapvetően lobogós, jó minőségű, csúszós, fehér aszfaltos pályákra számítunk amikről az elmúlt évekből azért van már tapasztalatunk. Nem lesz egyszerű a verseny, kaptunk ellenfelet bőven, azonban nekünk elsősorban Juráékra kell összpontosítanunk, velük kell meccselni, lépést tartani. Többen is beleszólhatnak a küzdelembe, Sandell, Gassner és Saskin talán a legerősebb közülük, bár a két szlovén fiúra, Humarra és Petricre is oda kell figyelni. Kicsi különbségekre számítok így minden szakasznak óriási a jelentősége, nem lehet majd lazítani. Az esőt annyira nem kívánjuk, de november közepe van, így meglepetés lenne, ha nem esne, de tulajdonképpen bármi elképzelhető. Igazán a lényeg, hogy ne legyen műszaki problémánk és akkor jó kis csatát vívhatunk.

Online eredmények a versenyről

Köszönet támogatóinknak:
Schneider Írószerek, Victoria Office Products, Miller & Morrison, Kókai Tömítéstechnikai Kft., Transdanubio’96 Kft., K+F Tanácsadó Kft., Baumidex Kft., A-Z Holding Kft., Monty Sro.

Stille ASE