Szlovákiában is a dobogón

November 10.
A hétvégén a Szlovák Rally Bajnokság záró futamán, Kassán versenyzett a HADIK Rallye Team kettőse Hadik András és Juhász István.

Sajnos északi szomszédainknál már nem tudtak beleszólni az abszolút bajnokság elsőségéért vívott küzdelembe a szerencsétlenül végződött lengyelországi futam után, de az év végi dobogós helyezésért, az N csoport harmadik és az N4 kategória harmadik helyéért még harcba kellett szállniuk. Nem is akármilyen pilóták ellen, hiszen ez köztudottan nyílt bajnokság, így a tehetséges szlovák versenyzők mellett ismét cseh és lengyel élmenőkkel is meg kellett küzdeniük. Az időjárás vegyes érzelmeket váltott ki a mezőny tagjaiból, hiszen a másodpercek hajszolását megnehezítette számukra a zord hideg, az állandó eső és hó. Szerencsére Andris szeret csúszós úton száguldani, így hibamentesen teljesítette mind a kilenc gyorsaságit, s ennek eredményeképpen felállhatott az abszolút dobogó második fokára.

Hadik András: - Nagyon szeretek Szlovákiában versenyezni, hiszen nemcsak a rengeteg kanyarral tarkított igazi, vérbeli rali pályákat kedvelem, de a rendezéssel is nagyon elégedett vagyok. A kassai verseny különösen közel áll a szívemhez, hiszen a futam rendezői személyes jóbarátaink, akikkel az élet más területén is napi kapcsolatban állunk. Idén is remek pályákat hangoltak össze, s nekem még az időjárás is kedvezett. Nem volt értelme kockáztatni, végig nyugodt, egyenletes tempóban autóztunk. Nagyon örülök az abszolút második helyezésnek, hiszen csak a szlovák bajnok tudott előttünk végezni. Sajnos az év végi értékelés harmadik helyén holtverseny alakult ki egy szlovák WRC-s párossal, s a kinti szabályok értelmében őket illeti meg ez a remek helyezés, de nem keseredünk el, hiszen az N csoport és az N4 kategória harmadik helye a miénk, ráadásul csak két S2000-es autó tudott minket megelőzni, hiszen a szlovák bajnokságban az N4-es kategóriában értékelik őket is. A verseny végi ellenőrzésen, ahogy számítottunk is rá, a Subarut rendben találták, így nyugodt szívvel akaszthatom szögre a kesztyűmet 2010 márciusáig. Köszönöm csapatom - rossz idő ellenére is - lelkes munkáját és támogatóimnak, hogy lehetővé tették az újabb remek hétvégét számunkra!

Hadik Rally Team