Sok márka, kevés autóval

November 11.
Hat gyári csapat adta le nevezését az évadzáró IRC futamra, melyre Skócia útjain kerül majd sor november 19-21. között


Alister McRae

A BF Goodrich és a Kronos közös projektje az utolsó futamon is bevetésre kerül, ahol a már ismert módon, a hazai újságírók szavazzák meg, ki legyen egy verseny erejéig a BF-es Peugeot vezetője. A skót futamon nem más nyerte meg a szavazást, mint a 21 éves Adam Gould, aki a hírek szerint az egyes rajtszámot fogja megkapni a gépátvétel során.

Az idén az IRC futamokon Protonnal részt vett Guy Wilks egy márkaváltást követően Skodával bizonyíthatja, hogy nem hiába volt kétszeres brit bajnok. Ennek ellenére a sárga márka (a Proton) sem marad távol a futamtól, hiszen Alister McRae jóvoltából harcba szállhatnak a bajnoki pontokért. Ezzel a szerepléssel remélik a Proton dolgozói, hogy egy hazai versenyzővel akár rajongókat is szerezhetnek a márka köré.

A Szuper 2000-esek mellett a másik kategória, aki idén meglehetősen jól képviselte magát az az N-csoport volt. A kategória nagy neve, Franz Wittmann sem marad távol a küzdelmektől. Ez alkalommal nagy ellenfele lesz, hiszen a skót bajnok is az N-be adta le nevezését.

A Honda is előkelő eredményben reménykedik, ennek megvalósítására az észt Kaspar Koitla-t bízták meg. Kétkerekesek közé sorolják ezt a márkát, ennek ellenére az összetettben is jól helytáll, a júliusi orosz fordulón bajnoki pontokat szerzett a négykerekesek között is. Ami számunkra sokkal fontosabb hogy három magyar Hondásért is szoríthatunk, Vizin László, Puskádi János és Lévai Ferenc is harcba száll a pontokért! A japóknak azonban nem lesz könnyű dolguk, a Fiat komoly ellenfelet dob a Hondások közé, egy kétkerekes Grande Puntoval az idei Brit Bajnok, az ír Keith Cronin is ott lesz a rajtnál!

Wilks Skodát kap Skóciában
A Skoda az IRC-re összpontosít
Meeke többet akar

Lara