Vizin a Skót Ralira tesztelt

November 10.
Két héttel a szezonzáró IRC-futam, a Skót Rali előtt egynapos teszten vett részt Vizin László és Zsiros Gábor. Vizin az idén három aszfaltos IRC-futamot állt már rajthoz az R3-as Honda Civickel, most azonban murván kell megküzdeni az ellenfelekkel. A teszt volt az első alkalom, hogy ilyen talajon vezethette a Hondát.

Vizin László: - Összességében nagyon pozitívnak értékelem a tesztet. Szombaton, Szentkirályszabadján próbáltuk ki az autót. Egyetlen hátulütője az volt a dolognak, hogy előző este esett az eső, és nagyon sarasak voltak a pályák. Azt mondják, hogy Skóciában is gyakran esik, de szerintem ennyire saras pályákkal kint nem fogunk találkozni.

- Most vezettem először a Hondát, és egyáltalán elsőkerékhajtású autót murván. Sokkal jobb a futóműve, mint ahogy számítottam rá. Egyedül a lassú kanyarokból gyorsul ki nehezen. De ez lehet, hogy abból is adódott, hogy nem teljesen saras pályákra való gumikkal teszteltünk. Kipróbáltuk a rövidebb (végáttételű) váltót is. Ezzel egészen robbanékony volt az autó. Visszük magunkkal mind a két váltót és kint, a pályabejárás után döntjük el, hogy melyiket használjuk.

- Sok információnk nincs a versenyről. A pályák egy részét régen használták az RAC Rali vb-futamon, és a McRae Stagesen is, de ilyen formájában most rendezik meg először. Az interneten próbáltam belsőkamerás felvételeket keresni, ami szerint elég szűk és gyors pályák lesznek. Azt is olvastam, hogy Jimmy McRae (Colin McRae apja) szerint az utolsó gyorsasági lesz a döntő, hát majd figyelünk rá.

- Eredményesség szempontjából nekünk a legfontosabb, hogy az IRC kétkerékhajtású kupájában a harmadik helyünket megőrizzük. Egyelőre még nincs nevezési lista, nem tudom, hogy az eddigi pontszerzők közül kik indulnak. Ha lesz olyan résztvevője a kétkerekes kupának, aki már szerzett pontot az idén, akkor őket mindenképpen meg kell vernünk, amihez szerintem legalább dobogóra kell állnunk, de az elsődleges célunk, hogy befejezzük a versenyt.

Az IRC kétkerékhajátsú kupájának állása:
1. Denis Millet 49, 2. Manuel Villa 36, 3. Vizin László 11, 4. Kaspar Koitla 10, 5. Rafael Tulio 10, 6. Marcel Piepers 10, 7. Jiri Skoupil 10, 8. Sandro Sottile 10, 9. Luis Tedesco 8, 10. Dimitrij Voronov 8, 11. Guy Mottard 8

A verseny hivatalos honlapja: www.rallyscotland.tv

A csapat együttműködő partnerei:
AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON 2007 KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, ZOMÁER Kft., KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, GD Gép és Daru Kft, SL Group, Rutin Kft, DC Gépszer Kft, CPH, H–ITB, IS International, 92 Leticia Bt, Pakett 007 Kft, T&R Consult Kft, Aqua Computer Kft, Barbat 2000 Bt. GERGELY GASTRONOMI, Környezetvédő Kft, ROVITEX Kft, J-Group Fotoprint Kft, Ostermann Kft, Budai Team, Honda Kapos, MANAX KFT

Vizin László-Zsiros Gábor