Szabó második a Bajnokok Tornáján

November 10.
Az újdonsült junior Európa-bajnok Szabó Krisztián a hét végén Sosnovára volt hivatalos, ahol nagyszabású Bajnokok Tornáját tartottak. Különböző szakágak legjobbjait hívták meg a párhuzamos pályán zajló, rendkívül látványos viadalra, amelyen hatalmas szenzációt keltve rajthoz állt az immár hatszoros ralivilágbajnok Sebastien Loeb.

Az autókrossz szakágban "vitézkedő" Szabó Krisztián a kategóriájában a második helyen végzett, méghozzá úgy, hogy mindössze négy tizedmásodperccel, vagyis körülbelül fél autónyival maradt el a győztes mögött. Az abszolút sorrendet figyelembe véve a 40 autó közül a 17. pozícióban végzett.

"A pénteki szabadedzésen volt egy kis kalandom: elnéztem az egyik kanyart és lebontottam a kocsi jobb hátulját, de szerencsére sikerült helyrepofoznunk a futóművet, így szombatra minden tökéletes volt. A két előfutamomat megnyertem, a döntőben pedig azzal a sráccal kerültem össze, akivel egész évben ment a nagy adok-kapok. Az első körben én voltam elöl, a másodikban viszont ő..." - mondta Krisztián, akinek most némi pihenő jön (elkezdődik a szokásos téli szünet), az autó átesik a téli nagy szervizen, a következő autókrossz-viadalra ugyanis januárban kerül sor.

Egy jégversenyről beszélünk, amelynek a hivatalos neve: Autoslide...

Szabó a Bajnokok Tornáján

Felix Promotion