A Skoda az IRC-re összpontosít

November 7.
Három év szünet, egy év felkészülés, egy év kemény teszelés - ezekkel a számokkal indult útjának a cseh márka szeme fénye, a Skoda Fabia Super 2000-es.

A gyári csapat hivatalosan az idei év első futamán, a Monte Carlo Rallyen debütált, ahol azonnal hatalmas elismeréseket gyűjtött be az IRC résztvevőitől. A pontot az i-re már a hatodik, orosz futamon feltette Juho Hanninen, melyet még két győzelemmel Jan Kopecky tette feledhetetlenné.

A bajnokságot ugyan nem sikerült megnyerniük, de Kopecky az összetett második lett, és a csapatok között is a második pozíciót tudhatja magáénak a csapat (annak ellenére, hogy voltak futamok, melyekből kimaradtak a csehek).

Az idei történéseket nem hagyta szó nélkül a Skoda Fabi projekt vezetője, Michal Hrabánek: "Valójában a versenyzés mellett próbáltunk még a megrendelőkre is támaszkodni, akik bérlésekkel és egyben tesztekkel segíthetik fejleszteni az autónkat, hogy az IRC-ben még tökéletesebb beállításokat alkalmazhassunk. Egyben nekik és magunknak is köszönhetjük az idei szereplésünket, és bízom benne, hogy lesz ez még jobb is. Talán a népszerűségünket mutatja az is, hogy már az első évben a gyári csapat mellett privátként is szerepelhettünk. Fabiaval szerepelt Sandell Patrick, aki a PWRC kategóriát győztesként zárta Norvégiában és Cypruson is. Az akropolisz rallyt egy hazai versenyző, Lambrosb Athanassoulas zárta az élen a cseh márkával, A kategóriában. Az N csoportosok közül sem maradtunk ki a Katalán rallyn Eyvind Brinyldsen jóvoltából."

"Autók eladásában sem vagyunk utolsók, hiszen 13 Skodát adtunk ki a kezünkből privátba, és a tervek szerint idén még 3 üzletre sor kerül. Szeretnénk a piacon egy biztos helyet tudni magunknak, megszilárdítani a pozíciónkat. Vannak országok, ahol már nagy tekintéllyel rendelkezünk, ilyenek például: Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Csehország, Belgium, Egyesült Arab Emirátusok. Amiket tervezünk meghódítani, azok pedig a következők: Németország, Lengyelország, Franciaország, Szlovákia és Skandinávia országai."

"Nagyban tervezgetjük már a 2010-es évünket, melyet természetesen az IRC-ben képzelünk el, már több versenyen való részvétellel, mint idén. Teljes biztos, hogy az idénnyitón, Monte Carloban ott leszünk. A csapatom már most lázban ég a következő év miatt - számítok a részvételükre, hiszen egy nagyon kreatív és lelkes gárdát sikerült összeállítanunk."

Meeke többet akar
Nasser az IRC-ben is bemutatkozik
Mikkelsen az IRC felé kacsingat

Lara