Benik a visszatérését tervezi

November 4.
Benik Balázs az idén nem ült versenyautóba, s ahogyan az várható volt, nagyon hiányzott neki a száguldással járó adrenalinfröccs, úgyhogy a visszatérését tervezi. A háromszoros abszolút ralibajnok időközben apa lett - többek között ez volt az oka a kihagyásnak -, de úgy gondolja, ez nem befolyásolja majd a gyorsaságát.

Hogyan telt az elmúlt egy éve?

- A munka és a gyereknevelés töltötte ki a mindennapjaimat, s így utólag örülök, hogy úgy döntöttem, kihagyom a szezont, mert ha nem teszem, a fentiek közül valamelyik biztosan csorbát szenvedett volna.

Gondolom, azért hiányzott a rali.

- A legjobban az hiányzott, hogy nyomjam a gázt, hogy felvehessem a versenyt a többiekkel - az adrenalinfröccs, amely a rajt pillanataiban éri el az ember agyát. No és persze rosszul esett, hogy nem csaphattam össze Herczig Norbival az idén, akit amúgy üdvözlök a bajnokok klubjában.

Jövőre visszavághat.

- Ez a tervem. Nagy erőkkel dolgozunk a visszatérésen, bár egyelőre nem tudok konkrétumokkal szolgálni. Meg kell várnunk a végleges döntést a technikai szabályokról, ugyanis ha tényleg nem értékelik a WRC-ket a bajnokságban, akkor N-csoportos, vagy Super2000-es autót kell választanom nekem is. Egyelőre nem tudni, mivel áll elő a mezőny, s egyelőre nem tudni, az új szabályok miatt az N-esek, vagy az S2000-esek lesznek lépéselőnyben. De nemcsak ezen múlik a választásom, hanem azon is, hogy sikerül-e együttműködni valamelyik márkaképviselettel. Ha folytatódhat a közös munka a Forddal, akkor természetesen továbbra is Fordozni fogok, lévén készül belőle az S2000-es.

Nagyon úgy fest, új kategóriában kell bemutatkoznia, ez azonban nem változtat azon, hogy háromszoros abszolút bajnokként győzelmeket várnak öntől. Ez nyomasztja, vagy inkább motiválja?

- Túl vagyok már azon, hogy bármi is nyomasszon. Öt évvel ezelőtt talán még így lett volna, az utóbbi időben azonban már motivál a nagy tét, motiválnak az új kihívások. Főleg azért, mert magamtól is azt várom, hogy a dobogós helyekért, a győzelmekért küzdjek, mindig is így volt. A maximumot akarom kihozni magamból.

Mit gondol, befolyásolja majd a gyorsaságát, hogy megszületett a kisfia, Benett?

- Schumachert vagy Barrichellót befolyásolta? Nem hinném. Szerintem engem sem fog, sőt... Most van még valaki, akinek bizonyítanom kell, mert természetesen azt szeretném, ha Benett felnő, büszke lehessen az édesapjára.

Felix Promotion