Zsíros Imi a Waldviertelről

November 3.
A H111 harmadik helyén ért célba Zsíros Imre és Mészáros Imre az osztrák Waldviertel Ralin. A magyar páros mindjárt a verseny elején kapott egy defektet, amit nem tudtak a pályán kicserélni, mert lemerült az elektromos kulcsuk. A 240 km gyorsasági össztávval azonban így is sikerült megbirkózniuk.

Zsíros Imre: - Nagyon jól éreztük magunkat a versenyen, de egy picit többet vártam tőle. Nagy volt a beharangozása, de a rendezésben volt egy kis kavalkád. A pályák viszont kimondottan rossz minőségűek voltak. Nagyon jó, technikás gyorsaságik lettek volna, de az összkerekesek annyira kijárták, hogy fél kilométeren keresztül húztam a kocsi alját.

- A verseny távja viszont nagy kihívás volt. Mentünk 240 km-t gyorsaságin, mellette meg 120-at etapon. Itthon nem nagyon vagyunk hozzászokva, a 35 km-es murvás gyorsaságikhoz, tele kanyarral bent az erdőben. Harminc percet mentünk rajta, utána volt 17 percünk, hogy átérjünk a 18 km-es gyorsra. Pörgős verseny volt, nagyon kifárasztott, de az a kellemes fáradság volt. Mindent egybevéve nagyon élveztem.

- A H111-ben harmadikok lettünk. Kilencen indultunk és négyen értünk célba. Ennél lehetett volna sokkal jobb is, de az első gyorsaságin, négy kilométer után kaptunk egy defektet. Gondoltam, hogy jobb lesz, ha kicseréljük a kereket. Képzeld el, megállunk, kipakolunk, előveszem az elektromos kerékkulcsot és le van merülve az akkumulátora. Érted, mint egy amatőr, lemerült aksival raktam el. Visszapakoltunk mindnet, és mentünk tovább defekttel. Vagy hat percet hagytunk bent.

- Az idén még egyszer láthatnak minket a szurkolóink, a Szilveszter Ralin, ahol nullással és rajtszámmal is megyek majd, úgyhogy összesen nyolc kört megyünk majd.

A csapat együttműködő partnerei:
Mecsek Parkett Kft, HANA-BAU BT, www.ladabolt.hu, Lézer Irodatechnika, Napelemek Bt, MRE–H Kft, a nagyipari törő és zúzógépek forgalmazója, Lagrotta Utazási iroda, Gumis Tibi, Szép Házak újság