Meeke többet akar

November 3.
Az IRC sorozat idei bajnoka, Kris Meeke bizonytalan a jövőjével kapcsolatban. Sorsát nagyban befolyásolhatja az új generációs WRC-k jövője.

Meeke örülne, ha jövőre visszatérhetne az IRC-be, hogy megvédhesse idén megszerzett bajnoki címét, de valójában arról álmodozik, hogy 2011-ben teljes szezont fusson egy új generációs WRC-vel. "A jelenlegi helyzetben elképzelhetetlennek tartom egy kétéves szerződés megkötését. Egy szezonban gondolkodunk, egy opciós másodikkal."

A brit döntésképtelen azzal kapcsolatban, hogy marad-e a Peugeot-nál - annak ellenére, hogy 2009-ben ez a francia márka vezette őt az első helyre.

"Meglepően tapasztalom, hogy bajnok létemre a sorozatban nem kapok ajánlatokat, így azt sem tudom, mit kezdjek igazából 2010-ben. Be kell látnunk, a márkák már az idei év elején eltervezték, kik lesznek a szereplők, így nem kapkodnak másokért. Természetesen érthető ez a folyamat, de egy korai döntést jó lenne letisztázni, ahol az eredményeket is figyelembe vennék. Nem az én döntésem számít, de fontos lenne számomra, hogy helyet kapjak a jövő évi keretben."

Meeke röviden még hozzátette, hogy bármelyik csapatnál is lesz jövőre, nehéz lesz utolérnie magát, az idei eredmények tekintetében. "Előre tekintünk ugyan, de a közelebbi jövőben még egy Skót futam vár ránk. Ha, és a Ha nagyon betűvel írva, sikerülne megszerezni a győzelmet, akkor az idén 5 győzelmet és két második helyet tudhatok a magaménak. Ez 64 pont a megszerezhető 70-ből, amit nehéz fokozni, de azt gondolom, jövőre úgy tudunk előrelépni, ha megcélozzuk a 70-et!"

Nasser az IRC-ben is bemutatkozik
Mikkelsen az IRC felé kacsingat
Meeke hazafutása

Lara