Kovalainen is ralizi akar!

November 1.
Kimi Raikkönen kedvet csinált F1-es kollégáinak a ralizáshoz, a minap számoltunk be Robert Kubica lehetséges ralis bemutatkozásáról, most pedig Heikki Kovalainenről van ralis hírünk!

Kovalainen a szezon utolsó futamának utolsó napján a finn Helsingin Sanomat lapnak nyilatkozva árulta el, hogy Kimi Raikkönenhez hasonlóan mindenképp olyan szerződést szeretne kötni, ami lehetővé teszi számára, hogy hébe-hóba rali versenyeken is rajthoz álljon. A McLarennel idén lejáró szerződése ugyanis ezt nem tette lehetővé. "Következő szerződésemben mindenképp szeretnék biztosítékot kapni arra, hogy Formula 1-es futamok mellett ralikon is elindulhassak." -mondta Kovalainen.

A hírek szerint Kovalainen jó eséllyel pályázik a Toyota egyik székére, bár még az is kérdéses, a japán csapat részt vesz e a következő szezonban. Heikki azt még nem döntötte el, mely versenyen láthatjuk raliautóban, de a legesélyesebb a finn szezonnyitó Arctic Lapland Rally lehet.

Az Arctic Lapland Rally már komoly rutinnal bír az F1-es versenyzők debütálásban, tavaly itt mutatkozott be Kimi Raikkönen, korábban pedig Mikka Hakkinen is itt próbálta ki magát először. Az Arctic Rally légköre nem ismeretlen Kovalainen számára sem, tavaly nézőként, 2004-ben pedig egy Ford Focus WRC-ben Janne Tuohino navigátoraként vett részt a versenyen.

Raikkönen számol a ralival
Egymás ellen Loeb, Hirvonen és Kubica?

Fri