Magyarokért szurkolhatunk

Október 30.
Az előttünk álló hétvégén határainktól keletre és nyugatra is szoríthatunk a magyar színekért, az osztrák Walviertel Rally mellett Romániában, Raliul Argesului-n is rajthoz áll két magyar páros.

Az osztrák szezonzárón már péntek délután megkezdődtek a küzdelmek, az első nap után, Raimund Baumschlager vezetésével, három Szuper 2000-es autó áll az élen. A legjobb magyar címet az N csoportos Mitsubishit terelgető Rongits Attila-Hannus László kettős birtokolja, akik az abszolút hetedik helyről várhatják a szombati folytatást. Szintén egy N csoportos Mitsubishiben az abszolút 12. helyet foglalja el Födő Imre és Demjén Gábor, a Szabó Zoltán-Szabó Krisztián duó a 17, Balázs Öcsi és Szajky Pisti a 18. helyen érkezett célba péntek este. Az N/3-asok közt az ötödik helyet szerezte meg Hibján József és Szurovcsák István, közvetlenül mögöttük Várkonyi Szabolcs és Cser Mónika érkezik. A géposztály nyolcadik helyén Krupa Zoltánt és Bagdány Istvánt találjuk, Kovács Attila és Csányi Botond a tízedik helyet szerezte meg. Az A/7-ben egyetlen magyar érdekeltséget találunk, Sárosi György és Nagyváradi Róbert ma negyedikként finiselt. A H csoportban Nagy Balázs és Borbás Attila a hatodik, Veriga Gábor és Kis Balázs a kilencedik, a látványra utazó Zsíros Imi és Mészáros Sándor a tízedik helyet harcolta ki magának. Van érdekeltségünk a dízel kategóriában is, Kádár Attila és Békési Gabriella az ötödik helyet érte el a gázolajosok közt.

Ausztria mellett Romániában is végéhez érkezik a bajnokság, ami számunkra örömteli módon már egy futammal korábban magyar sikerrel dőlt el, Szabó Gergő és Köhler Zoltán egy futammal a bajnokság vége előtt megszerezték a román bajnoki címet. Gergőék ugyan erre a versenyre is neveztek, de ha már ők nem is, autójuk csak rajthoz áll a szezonzárón. Krupp és Becze Zoli a bajnok autóval az itthon elmaradt murvás versenyeket pótolni érkezett keleti szomszédunkhoz, Botka Dávid és Szenner Zsolt pedig már a jövő évi felkészülés jegyében mérkőzik meg a Miettinen, Tempesta és Procisteanu nevével fémjelzett mezőnnyel.

Mindkét verseny élő eredményei elérhetőek a címlap jobb oldalán található versenyajánló szekcióban. Hajrá Magyarok!!!

Fri