Miniből épít WRC-t a Prodrive?

Október 29.
Egyre többen suttogják, hogy a Subaru egykori boszorkánykonyháján a Mini legújabb modellét, a Crossovert készülnek megmérgezni. David Lapworth csapatvezető, sem cáfolni sem megerősíteni nem kívánta az értesüléseket.

Az autosport.com-nak annyit azonban beismert, hogy leghamarabb jövő tavasszal ránthatják le a leplet a Prodrive új méregzsákjáról, egy új generációs World Rally Carról, de azt is bevallotta, hogy az előttünk álló hónapokban nehezen maradhat titokban az autó kiléte. ”Most még nem mondhatok semmit és nem hiszem, hogy tavaszig ez megváltozna.”-mondta Lapworth

Azt azonban burkoltan elismerte, hogy csapata hamarosan nagy fába vágja a fejszéjét. "Nagyon nehéz bármit is titokban tartani. Hamarosan egyre több emberre lesz szükségünk, ott az FIA, a beszállítók, ilyesmi. Amint tehetem többet is elárulok."

Arra a kérdésre, hogy igaz e, hogy valóban megérkezett az első Mini Crossover a csapat székhelyére Banbury-be, a következő választ adta: "Nehéz lenne, az autó még nem is létezik"

A Mini Crossover jelenleg csak koncepcióautóként létezik, igaz ez nagyon közel áll a sorozatgyártáshoz. Az autó bemutatását az idei évre tervezték, ez azonban csúszik, várhatóan a jövő évi Párizsi vagy Genfi Autószalonon mutatkozhat be, akár az új generációs WRC modellel együtt.

Fri