Döntés Porecben!

Október 27.
Szilágyi Jani - Arany Virággal az oldalán - abszolút második helyen végzett a Horvát Rally Bajnokság hétvégi versenyén, Novi Vinodolski környékén. Janiék öt pontos előnye így háromra csökkent a záró forduló előtt, melyet november közepén Porecben tartanak.

Jani: Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, mert továbbra is életben maradtak bajnoki esélyeink. Nem feltartott kézzel érkeztünk ide, nyerni akartunk. Az első napon a szakadó eső nekem jól jött, mert szeretek vízen menni és a gumikat is eltaláltam. A rövid gyorsokon pedig nem jött elő az ami a későbbiekben viszont igen.

A második napon a hosszú gyorsokon kiderült, hogy nagyon kevés volt az egy nap közös tréning ahhoz, hogy élesben is működjön a dolog. A kényszerű navigátor váltás után Virág vállalta a beugró hálátlan szerepét és ezért nagyon hálás vagyok neki. Az egész versenyen odatette magát a feladathoz, az pedig, hogy ennyire kevés közös versenykilométer után ilyen nehéz pályákon voltak hibák az természetes.

Mindketten éreztük, hogy még bőven maradt benn de miután Juralj nagyon gyors volt, nem vállaltam akkora kockázatot ami a legyőzéséhez kellett volna. így is megütöttem a bal első felnit egy sziklán, szerencsére nem kaptunk defektet, de arra jó volt hogy észbe kapjunk. Ezek után már nem támadtunk, mert ha kiesünk akkor az egész évünket elszúrjuk. A végére szorosabbakat mentünk és biztos vagyok benne, hogy Porecben már nem lesznek ilyen gondjaink.

Porec se lesz sétagalopp, mert állítólag teljesen új pályák lesznek, ami még érdekesebbé teheti a küzdelmünket. Maximális erőbedobással készülünk, ha az autó ilyen hibátlan marad és a gumizást is eltalálom akkor jó kis versenyre számítunk.

Köszönet támogatóinknak:
SCHNEIDER ÍRÓSZEREK, VICTORIA OFFICE PRODUCTS, MILLER & MORRISON,KÓKAI TÖMÍTÉSTECHNIKAI KFT., TRANSDANUBIO’96 KFT., K+F TANÁCSADÓ KFT., BAUMIDEX KFT., A-Z HOLDING KFT., MONTY SRO.

Stille ASE