404-es rajtszámmal indul a magyar Scania Marokkóban

Október 24.
Átesett a gépátvételen a Qualisport kamionos tereprali-csapat a marokkói Shamrock-ralin, az első Africa Eco Race-en bronzérmes dunaszentbenedeki gárda sárga Scaniája 404-es rajtszámmal indul a T4-es versenykamionok között.

Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Tóth Tamás vezető szerelő a többnapos hajóút után szombaton Zagorában, a versenyközpontként szolgáló Hotel Redában tudta le az adminisztrációs teendőket, valamint a műszaki ellenőrzést.

A versenyen egyetlen magyar résztvevőként induló triónak olyan ellenfelekkel kell megküzdenie a kamionok kategóriájában, mint például a Tatrával induló cseh Tomás Tomecek vagy épp az MAN-nel versenyző portugál hölgy, Elisabete Jacinto. A monstrumok között összesen öt járgány áll majd rajtkapuhoz a hatnapos, hurok-szakaszokból álló viadalon.

A Qualisport a december végén másodízben elstartoló Africa Eco Race-re készül, a Shamrock-rali a nemrégiben átépített Scania első afrikai bevetése lesz. A csapat az augusztusi Hungarian Baján próbálta ki először a súlycsökkentésen és más fejlesztéseken átesett kamiont, Marokkóban pedig további tapasztalatokat kívánnak gyűjteni.

"Fárasztó utazás után ideértünk és ma átestünk a versenyeket megelőző szokásos teendőkön. Rekkenő hőség volt már kora reggel is, így biztos, hogy a futam az embert és a gépet egyaránt próbára teszi majd. Örülök, hogy egy újabb, rangos nemzetközi összecsapáson képviselhetjük a magyar színeket. Igyekszünk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani és meglátjuk, hogy ez most mire lesz elég. Legfontosabb célunk az, hogy afrikai terepen is tapasztalatokat gyűjtsünk az átépített Scaniáról" - mondta a gépátvétel után Kovács Miklós pilóta.

Vasárnap, a Shamrock-rali első napján összesen 298 kilométer vár a Qualisport istállóra, ebből 277 kilométer lesz a szelektív szakaszok hossza. A két hurokból álló menet a szervezők ígérete szerint remek bemelegítés lesz: a mezőny sziklás terepen és gyorsabb részeken is száguld majd, de érintenek majd néhány kisebb dűnét is.

Qualisport