Németországban is a dobogón

Október 17.
Korda Erik és Nyirfás Juli vezérletével a WRC-s mezőny harmadik helyén érkezett célba a Korda Racing Subaru Impreza WRC-je a németországi Lausitz Rallyn.

Péntek este két éjszakai szakasszal vette kezdetét a német bajnokság szezonzáró futama, melyen magyar résztvevőkért is szoríthattunk. Korda Erik és Nyirfás Julianna a Korda Racing 2003-as Subaru Impreza WRC-jével állt rajthoz. A magyar duó a nyitó szakaszon felsorakozott két holland ellenfele, a Mitsubishi WRC-s korábbi holland bajnok Mark van Eldik és a futam tavalyi győztese, Dennis Kuipers mögé a WRC-k közti harmadik helyre. Helyezésüket a célig megtartották, és megszerezték a csapat idei 10. dobogós helyezését.

Korda Erik: - Abszolút kellemes emlékekkel zárom a versenyt, hiszen egy-két szépséghibától eltekintve egy gondmentes és eredményes futamot tudunk magunk mögött. Sajnos a folyamatos esőzések miatt több helyen sártengerré változott a pálya, nem volt kellemes érzés, amikor hatodikban, egyenesben is úszkált az autó. Sajnos ezekre a pályákra nem volt megfelelő gumink, egy picivel lágyabb kellett volna, de igazából ezen nem rágódok, mert szerintem akkor sem végeztünk volna előrébb. Az egész csapat kiváló munkát végzett a hétvégén, Juli profi navigátor, a srácoktól pedig tökéletesen felkészített autót kaptam, az egész verseny alatt csak kereket kellett cserélnünk, köszönöm nekik!

Nyirfás Julianna: - Először is nagyon szépen köszönöm Eriknek a lehetőséget, hogy ezt a hétvégét a csapattal tölthettem. Életem egyik legnagyobb élményében volt részem, még most is libabőrözöm. Korábban mentem már WRC-vel, az is fantasztikus volt, de most rátettünk egy-két lapáttal. Nem véletlenül mondják, hogy a WRC-knek a murva az igazi terepe, űberbrutál volt ezeken a pályákon ezzel a Subaruval versenyezni. Egy kicsit tartottam a versenytől, de a csapatban mindenki nagyon közvetlen és kedves volt és hiba nélkül teljesítettük a hétvégét. Az autóban és a szervizparkban is nagyon jó volt a hangulat, az etapokon gyakran énekeltünk, Eriknek külön köszönöm, hogy a rajt előtt elénekelte nekem a „Julcsa ha kimegyen a piacra dalocskát!”:) Most úgy vagyok vele, ha nem tudok ilyen autóval versenyezni, akkor inkább elmegyek szülni!:)

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, TAXI4, Monster Energy Drink, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., Segway Kft., G-Roby Kft.

Korda Racing