Korda Erik megmérkőzik Latvalával

Október 14.
Rangos mezőnybe csöppen a hétvégi Lausitz Rallyn a magyar színeket képviselő Korda Erik, ellenfelei közt tudhatja a Ford gyári versenyzőjét, Jari-Matti Latvalát és a holland WRC-s mezőny színe-javát!

Nem panaszkodhat a mezőnyre a német publikum, hiszen a 150 fős táborban bőven lesz mire felkapni a fejüket. A szervezők aduásza a Ford csapat fiatal finn pilótája, minden idők legfiatalabb világbajnoki futamgyőztese, Jari-Matti Latvala lesz, aki Focus WRC-jét az M-Sportnál hagyja, és egy historicos Escorttal vendégeskedik. Latvalának nem ez lesz az első versenye a veterán autók közt, hazája historic EB futamán győzelemmel mutatkozott be a mezőnyben.

A verseny idén nem szerepel az ERC programjában, ennek ellenére népes WRC-s mezőny érkezik Hollandiából. A tavalyi futamgyőztes, Dennis Kuipers egy Skoda Fabia WRC-vel tér vissza, René Kuipers pedig egy Corollával riogatja ellenfeleit. A többszörös holland bajnok, Mark Van Eldik legújabb szerzeményét, a Lancer WRC-t állítja csatasorba. Németország színeit Matthias Kahle képviseli a WRC-sek közt, Lengyelországét a hétvégén nagyot bukó lengyel Leszek Kuzaj, Finnországot pedig Saku Vierimma. Nem ismeretlen vendég a Lausitz Rallyn a Korda Racing csapatfőnöke, Korda Erik harmadszor áll rajthoz a murvás futamon. Erik a hétvégén új navigátorral, Nyírfás Julival mutatkozik be.

Az idei Lausitz Rallyn 12 nemzet versenyzői vesznek részt, a németek mellett Csehországból és Lengyelországból érkeznek a legtöbben.

10. Lausitz Rallye nevezések (PDF)

Fri