Bronzérem, mi más?

Október 13.
Bár egy rövid ideg a futamgyőzelem és a bajnoki ezüstérem is elérhető közelségbe került ifjabb Érdi Tibor számára, egy defekt miatt a szezonzárón és a bajnokságban is a jól megszokott harmadik helyet szerezték meg a Korda Racing Subaru Impreza WRC-jével.

A szombati prológra csapat egy kis meglepetéssel készült, a beugró navigátor, Rubóczky Attila egy kedves gesztust tett kollégája, Csökő Zoltán felé. Mivel Zoli még nem épült fel annyira sérüléséből, hogy Komlón vállalja a navigátori feladatokat, ez ismét Rubóczky Attilára hárult. Bár hivatalos döntés még nem született, meglehet, a hazai bajnokságban Komlón láttunk utoljára WRC-ket, Rubó felajánlotta Zolinak, hogy még egyszer, és talán utoljára, World Rally Carban navigálhasson. A fiúk remekül dolgoztak, a második legjobb eredménnyel teljesítették a prológot!

Vasárnap kora reggel szakadó eső és néhány fordulat várta a nyitó gyorsaságira érkező ifjabb Érdi-Rubóczky kettőst. Az újdonsült bajnok, Herczig Norbert szombat este, a másik nagy WRC-s ellenfél, Turán Frici pedig az első gyorsasági rajtja előtt kiszállt a versenyből. Mindez azt jelentette, amennyiben Tibinek sikerül megnyerni a versenyt, a bajnokságban a második helyen végezne. Három gyorsaságin keresztül úgy tűnt, élni tud a lehetőséggel, az első kör végén magabiztosan álltak az élen. A negyedik gyorson aztán menetrend szerint érkezett a balszerencse, a rali leghosszabb gyorsaságijának elején begyűjtöttek egy bal első defektet, amivel visszacsúsztak az abszolút 11. helyre. Tibi remek hajrájának köszönhetően a céldobogón idei ötödik bronzérmét vehette át, amivel a bajnokságban is a harmadik helyen zárt.

Változatos versenye volt a H csoportban Kiss Róbertnek és Répás Zoltánnak, számos fordulat után a célba a H csoport hatodik és a H/9-es géposztály második helyén érkeztek. A bajnokságba a csoport ötödik és a géposztály ezüstérmét szerezték meg.

Korda Erik: - Vegyes érzelmekkel zártam a Komló Rallyt. Egyrészt csalódott vagyok, hiszen nagyon jó esélyünk volt a futamgyőzelemre, és a bajnokság második helyére. Tibi a nyolc gyorsaságiból hatot megnyert, de egy defekt miatt megint futhattunk az eredmény után. A végére sikerült visszakapaszkodni a harmadik helyre, de az év végi ezüsthöz ez is kevés volt.

- Mégsem vagyok elégedetlen, hiszen az autóval ezúttal sem volt semmilyen műszaki probléma, az idei szezon valamennyi futamán felállhattunk a dobogóra, Tibi pedig a mi autónkkal érte el pályafutása eddig legjobb eredményét, harmadik helyet szerzett a bajnokságban.

- Mérleget azért nem vonok még, mert számunkra messze még a szezon vége, a hét végén Németországba, a Lausitz Rallyra megyünk.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, TAXI4, Monster Energy Drink, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., Segway Kft., G-Roby Kft.