Élő szövet a fémvázon

Október 12.
A pilótaként WRC-vel debütáló Kazár Miklós, és navigátora Szőke Tamás az abszolút 2. helyen végzett az idei rali bajnokság zárófutamán, az elmúlt hétvégén lezajlott Komló Rallyen. Miki az első olyan pilóta Magyarországon, akkor úgy ért dobogóra, hogy korábban navigátorként abszolút bajnoki címet is bezsebelhetett.

Kazár Miklós: Vasárnap egész nap egy nagy mosoly volt az arcunk! Az első gyorsra kiírhatták volna, hogy "mély víz, csak úszóknak", azonban a Pirelli gumi nagyon jól vizsgázott. Bár a tréningeken úgy éreztem, hogy lassú vagyok, élesben még sem voltak rosszak az eredményeink. Úgy gondolom, hogy a kettes gyors is jól sikerült, viszont a harmadik gyorsasági szakaszra kitisztult az idő, ami még inkább jól jött nekünk, hiszen megnyertük. Erre borzasztóan büszke vagyok, hiszen akkor sikerült megnyernünk egy szakaszt, amikor az élboly még nagy csatában volt. A gyors után beíróban volt is egy kis csönd és érdekes volt látni az emberek arcán az értetlenséget. Tomi nagyon ügyes volt végig, ám az ötödik szakaszon kétszer is lefulladtunk az én hibámból. Az utolsó körre tudtam, hogy Krisztián nem fog hibázni, így inkább a visszapillantóban a kis Érdit lestük. Nekem pilótaként, míg Tominak navigátorként volt mélyvíz a WRC, de úgy érzem, hogy jól vizsgáztunk. A jövő! Erre még iszunk egyet! De komolyra fordítva: megvárjuk, hogy a jövő évi szabályokat és csak utána döntünk a hogyan továbbról.


Szőke Tamás: A rajtnál leszakadt az ég... Tudtuk, hogy esni fog, erre is készültünk, de más az elmélet és a gyakorlat. Tréfásak voltak az úton lévő lehullott falevelek is, így nem is volt csoda, hogy az első gyorson kaptunk. Ekkor [WINDOWS-1250?]? igaz nagyon az elején voltunk [WINDOWS-1250?]? úgy gondoltam, hogy nagyon odafigyelve, talán a dobogót megcsíphetjük. A 3. gyors? Na, azt leküldtük! Nagyon jó volt az összhang a kocsiban, nagyon sajnálom, hogy csak egy verseny volt. Azt hiszem, hogy sem mi, sem a mezőny többi tagja nem gondolta volna, hogy ilyen jó eredményt sikerül elérnünk. Számomra ez egy fantasztikus eredmény, frissek az élmények, nehéz is felfogni. Nagyon köszönjük a csapatnak, Levinek, Budai Béla bácsinak, Angyalfi Karcsinak, Pifunak, a szurkolóinknak!


A KOMLÓ RALLY VÉGEREDMÉNYE, ÉLCSOPORT
1. Hideg Krisztián, Notheisz Ivett (Mitsubishi Lancer Evo VI.)
2. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Subaru Impreza WRC)
3. ifj. Érdi Tibor, Rubóczky Attila (Subaru Impreza WRC)

A Full Gas Racing Team együttműködő partnerei: Pirelli, Hell Energy Drink, Hídépítő Zrt., Jánosik és Társai Kft., Saubermacher Kft., Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ., Szemerey Transport Zrt., Adeptus Zrt., Kis Kft., Cirkont Zrt., Protacon Kft.