Csúcsra értek

Október 12.
Hegymászó hasonlattal élve: aki még nem járt a csúcson, azért kívánkozik oda. A Subaru Rally Team Hungary kettőse, Herczig Norbert és Baranyai László azzal az elhatározással vágtak neki az idénynek, hogy legjobb tudásukhoz mérten megpróbálják meghódítani a csúcsot, azaz megcélozták a bajnoki címet.

Ehhez szükség volt egy bajnokesélyes autóra - ez volt a Subaru Impreza S11 WRC, az autót felkészítő profi csapatra - az olasz Aimont Racing Team éppen ilyen alakulat, és nem utolsósorban stabil anyagi háttérre, ami a Partnerek jóvoltából szintén adott volt. A bajnoki címhez ezen kívül elengedhetetlen a rengeteg tapasztalat, a minden nehézséget áthidaló elszántság és nagyon fontos az alázat. Az újdonsült bajnokpárosban mindez megvan, de a sikerhez kellett a szerencse is. Herczigék úgy érkeztek az évadzáróra, hogy pontszámban már nem lehetett beérni őket, de a bajnokság kiírása miatt el kellett indulniuk a Komló Ralin is. A prológ megnyerésével tudták le a „mínuszolós” versenyt, tehát méltó módon ünnepelték a végső győzelmet.

"Ünnepelni mentünk Komlóra" - vág bele az értékelésbe a pilóta. "Megtehettük volna, hogy egy kisebb kategóriájú A-csoportos autóval állunk rajthoz, de a támogatóink, a szurkolóink, a csapatunk miatt nem engedhettük meg magunknak, hogy nem WRC-vel megyünk. A prológon megmutattuk magunkat, amit már csak becsületből is illett megnyernünk. Ezt követően leadtuk a menetlevelet, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben - úgy gondolom - a legokosabb döntés. A Nyírség Rali óta eltelt időben volt időm felfogni a bajnoki címet, de igazából akkor sóhajtottam föl, amikor megérkeztünk a prológ beírójába. Olyan nevek mellé kerültünk az abszolút bajnoki címet szerzők sorába, akik közül többre is nagyon felnézek. Amikor elkezdtem, az autózás öröme lebegett a szemem előtt, és nem gondoltam volna, hogy valaha is feliratkozok a rangos névsorba. Csak a legutolsó években mertem erről álmodozni, amikor már WRC-vel tudtunk autózni. És most, amikor az álom valóra vált, csak annyit mondanék: Köszönöm a csapatom egész éves háttérmunkáját, mert ez az arany nem csak az enyém, hanem mindannyiunké!

Természetesen tervezzük a jövőt, elkezdtük a tárgyalásokat a mostani és remélhetőleg leendő támogatóinkkal. Egy ütőképes autóval szeretnénk rajzhoz állni jövőre, és nem kertelek, szeretnénk megvédeni a bajnoki címet. Jövőre tehát ismét támadunk!" - zárja mondandóját Herczig Norbert.

Maradva a hegymászó hasonlatnál: aki már járt a csúcson, mindig visszakívánkozik oda.