Győzelem a BMW-k közt

Október 10.
Az RTE bajnokság 7. futamára sikerült az autón kijavítani a legutóbbi versenyeken hátráltató futóműproblémát, valamint a kartergázvisszavezetést is megoldottuk, így már azzal sem volt gond. A szombat délutáni prológ után bíztunk az eső távolmaradásában és vártuk a reggelt. Szállásunk a két pálya közötti Abod faluban volt, így még pályazárás előtt (és jégkaparás után) végig kellett mennünk a második szakaszon, hogy a PF-hez érjünk. Csodálkozva és örömmel tapasztaltuk, hogy már hajnalban mennyi ember volt a pályákon!

Indulás után próbáltuk a gumikat minél jobban felmelegíteni, ami sikerült is, de sajnos az első szakasz rajtját éppen előttünk állították meg egy becsúszás miatt. Vártunk a rajtsátor alatt kb. 15 percet, ami alatt a gumijaink teljesen lehűltek, így a gyorsasági elején óvatosabban mentünk. A két gyorsasági közötti etap rövid volt, ezért a másodikon már meleg gumival tudtunk elrajtolni, sikerült is egy egész jó időt autózni. A cél előtti bal23-mal sem volt igazán gondunk, sőt belülről egész jónak tűnt! A szervizparkban nem volt nagy kapkodás, mert végre újra hibátlanul működött az autó. Egy kisebb hibát vettünk csak észre: a motor hátuljából valahol szivárgott az olaj, és a váltónál folyt ki, így azt takarítgattuk, hogy a kuplungk nehogy olajos legyen, de végleges megoldást a helyszínen nem tudtunk kitalálni rá. A következő körben már melegebb időjárás várt ránk, könnyebben fel is melegedtek a gumik, így a kör első gyorsasági szakaszán tudtunk javulni. A második gyorsaságin igen sok kihordás volt, amiken nagyokat csúsztunk, ezért ott nem tudtunk gyorsulni. A második szervizbe érve láttuk, hogy Ladával versenyző barátunk, Baksai Laci el van keseredve és közölte is, hogy vége a versenyüknek, mert nincs a szervizparkban senkinél M7-es anya, ők meg elveszítették a karburátorukról. Mondtuk neki, hogy ne aggódjon, hanem jöjjön és vegyen le a BMW leömlőjét tartó anyák közül egyet, és menjen tovább! A nagy izgalmak után megebédeltünk és nézegettük az eredményeket. Egész jó helyen álltunk, bár azt láttuk, hogy lazítani nem szabad, mert könnyen leelőzhetnek többen is! Az utolsó két pályán ennek megfelelően siettünk azért, bár nem igazán kockáztattunk, mert kiesni nem akartunk. Sajnos a nagy harcban a Papp testvérek az utolsó gyorsaságin elestek a Volvoval, ezúton kívánunk nekik és autójuknak jobbulást.

Sikerült végül a H2 kategória első helyét megőrizni, és abszolútban a jóváírások után a 4. helyen fejeztük be a versenyt három Mitsubishi mögött! Az előttünk végzőknek ezúton is szeretnénk gratulálni! Jó verseny volt, nem adódtak nagyobb csúszások, a pályák is kiválóak voltak! Nekünk a hosszabb feküdt jobban, a másik szakasz két versennyel ezelőtt, ellenkező irányban sem ment annyira, de azért örültünk, hogy azon is tudtunk gyorsulni! Várjuk a bajnokság utolsó futamát, ahol reméljük az időjárás még kedvezni fog a versenyzésnek és hasonló probléma-, és balesetmentes hétvégén leszünk túl!

Támogatóinknak ismét meg szeretnénk köszönni a segítséget és a bizalmat, mert néhány problémásabb verseny ellenére is kitartottak mellettünk:
www.car-audio.hu, F1 gumiszerviz, www.5er.hu, MAFC Autósport, www.furgoncity.hu, Unialarm Bt., www.skodaalkatresz.hu, Füredi Sportvideó, www.tom-tech.hu, ModellCentrum Kft.,
www.bmwcenter.hu