Csak nevében új

Október 9.
Egyetlen autóval készül a magyar bajnokság szezonzáró futamára a Korda Racing, a csapat ifjabb Érdi Tiborral a bajnoki bronzérem megszerzését tűzi ki célul a Komló Rallyn.

Az áhított bajnoki medálhoz a többiek eredményétől függetlenül Tibinek öt pontot kell szereznie, legnagyobb ellenfele, Spitzmüller Csaba ugyanis nem áll rajthoz a szezon utolsó állomásán. Tibi a Komló Rallyn is ugyanazzal a 2003-as Subaru Impreza WRC-vel versenyez mellyel a magyar bajnokság második felét teljesítette.

Szintén az év végi dobogós helyezésért száll harcba a Korda Racing támogatását élvező Kis Róbert Répás Zoltán kettős, akik a Lada VFTS-sel a H csoportban és a H/9-es kategóriában érdekeltek.

Korda Erik: - Komolyan készülünk a szezonzáróra, hiszen számunkra még komoly tétje van a komlói futamnak. Tibinek öt pontra van szüksége, hogy megszerezze pályafutása első első osztályú bajnoki érmét, de Komlón ennél azért kicsit jobb eredményt szeretnénk elérni. A futamon az abszolút harmadik hely tűnik reális célkitűzésnek, de technikai sportról lévén szó, nagyon nem tervezhetünk előre.

- Csapatvezetőként örülök, hogy két nap alatt letudjuk a versenyt, de talán a szurkolók megérdemeltek volna egy teljes hétvégés szezonzárót, különösen hogy még azt sem tudjuk mi vár ránk jövőre! Péntek délután megtartjuk szokásos tesztünket, szombaton csak gépátvétel és prológ vár ránk, vasárnap pedig már koradélután véget ér a verseny. Kicsit az is zavar, hogy a beígért murva helyett ismét aszfalton kell versenyeznünk. Igaz, itt nem fogy annyira az autó, viszont a beígért három murvás verseny helyett egyetlen futam miatt kellett murva szettet vásárolnunk. Jó lenne, ha a jövőben ez nem történne meg.

- Azt nem merem kijelenteni, hogy idehaza ez lesz az utolsó WRC-s versenyünk, hiszen tavaly ilyenkor is hasonló cipőben jártunk. Akárhogy is alakul a jövő, Tibit ismerve nyugodt szívvel merem kijelenteni, hogy ezen a hétvégén a közönség is jól fog szórakozni.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, TAXI4, Monster Energy Drink, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., Segway Kft., G-Roby Kft.

Korda Racing