Bútor erősít

Október 6.
Még többet szeretne kihozni Citroën C2 Szuper-1600-asából Bútor Róbert és Tóth Vilmos a Komló Ralin. A Citroen-Total Rallye Team párosa a Pécsen szerzett tapasztalatokat szeretné kiegészíteni a pénteki teszt eredményével, amelyen a pécsi teszttel ellentétben már a csapat mérnöke is jelen lesz, illetve a versenyen használt gumikkal próbálhatják ki az autót. Bútor szerint neki is sok tanulnivalója van a C2 kanyarsebességéről, de azt ígéri, hogy mindenképpen gyorsulni fognak az első versenyükhöz képest.

Bútor Róbert: - Ez lesz a második versenyünk a Citroën C2 Szuper-1600-assal. Az autón mindössze egy GL-szemet kellett kicserélni a Mecsek Rali óta. A beállítások terén viszont szeretném, ha tudnák fejlődni. Az első versenyünk előtti teszten nem volt itt a mérnökünk, és a gumijaink sem érkeztek meg, ezért más márkájú gumival teszteltünk, és csak nagyon közelítőleg tudtuk beállítani az autót.

- Most Komló előtt mérnökünk és gumink is lesz a teszten, amitől azt várom, hogy mindenképpen gyorsuljunk a pécsi időkhöz képest, és bízom benne, hogy az N csoport elejével tudunk majd harcolni.

- A beállítások mellett még nekem is sok fejlődni valóm van. Hiába versenyzek már tíz éve hasonló autókkal, mint a mostani Szuper-1600-as C2-nk, mindegyik más, mindegyiket újra kell tanulni. A C2 egy nagyon fejlett autó, aminek a futóműve hihetetlen kanyarsebességet tesz lehetővé. Nekem azt kell kitapasztalnom, hogy milyen tempóval lehet elfordulni a kanyarokban. Nem kell folyamatosan a bal lábammal fékezni a kanyarban, hogy stabilizáljam az autót, hanem bátran be lehet vele fordulni egy gázon. Ha azt veszed, hogy ezekkel a bal láb fékekkel minden kanyarban elveszítünk csak egy tized másodpercet, akkor gondolhatod, hogy ez mennyit jelent egy 22 km-es szakaszon.

- Az már Pécsen is látszott, hogy a C2 nagyon jó autó, nagyon várom a pénteki tesztet és a versenyt. Kíváncsi vagyok rá, hogy mennyit tudunk gyorsulni. A pályák közül a 22 km-es nagy kihívás lesz, Kisvaszar szintén. A harmadikat még nem ismerem, de úgy gondolom, hogy jó verseny lesz, és remélem, hogy a szurkolók sem fognak bennünk csalódni.