Katalán Rally 2. nap: Loeb, Sordo, Hirvonen

Október 3.
Többször is helyet cserélt az első helyen Sebastien Loeb és Dani Sordo, miközben Hirvonen őrzi harmadik helyét. Asi az abszolútban három helyet előrelépve továbbra is élen áll az N csoportban.


Sebasiten Loeb

A Citroen csapat szombaton sem szólt bele két versenyzője, a hatodik világbajnoki címéért küzdő Sebastien Loeb és az első futamgyőzelméért áhítozó Dani Sordo küzdelmébe. A Citroenesek a nap folyamán háromszor cseréltek helyet az első helyen, Loeb a nap nyitószakaszán került az élre, majd Sordo két gyorssal később visszavette a vezetést, Loeb pedig a nap záró szakaszán állt újból az élre.


Dani Sordo

Közel sem volt ilyen mozgalmas napja Mikko Hirvonennek, a fiatal finn valószínűleg már a rali rajtja előtt aláírta magának a harmadik helyet, ennek megfelelően tartja is azt. Petter Solberg jól el volt az abszolút negyedik helyen de nem lazsálhatott, mert mögötte Sebastien Ogier toporgott. A norvég első versenyét teljesíti a C4-essel, és a második nap utolsó gyorsaságiján megszerezte első közös szakaszgyőzelmüket. Szakaszgyőzelemből Sebastien Ogiernek is jutott, részben ennek, és egész napi remek teljesítményének köszönhetően vasárnap is versenyben lehet a negyedik helyért.


Mikko Hirvonen

Jari-Matti Latvala senkitől és semmitől sem zavartatva érkezik hatodikként, Jevgenyij Novikov kiesésesével Matthew Wilson és Federico Villagra osztoznak az utolsó két pontszerző helyen.

A Katalán Rally második napján is folytatta remeklését Asi és Pikó Zsuzsa, bár egy késés miatt beszedtek 20 másodperc büntetést, tartják első helyüket az N csoport élén. A nap folyamán két gyorson is csak a WRC-k végeztek előttük, az abszolútban három helyet előrelépve, a 14. helyről várhatják a befejező nap hat gyorsaságiját.

Martin Prokop nem ünnepelheti éremmel születésnapját, a 10. gyorsaságin kiesett, az első helyet így Hans Weijs ragadta magához. A csoport második helyére Jordi Marti érkezett, harmadikként Simone Bertolotti érkezett célba.

Fri