Katalán Rally 1. nap: Sordo, Loeb, Hirvonen

Október 2.
A hazai pályán autózó Dani Sordo szerezte meg az első helyet a RACC Rally első napján, Loeb nagyon szorosan, Hirvonen már kissé leszakadva követi. Remek első napot tud maga mögött Asi és Pikó Zsuzsa, a magyar páros magabiztosan áll az élen az N csoportban.


Dani Sordo

A rali egy kisebb meglepetéssel kezdődött, arra ugyan senki nem kapja fel a fejét, hogy a leggyorsabb időt Dani Sordo autózta, arra azonban nem számíthattunk, hogy Mikko Hirvonen megelőzi Loeb-öt-. A folytatásban a francia címvédő helyére tette a dolgokat, és már a következő szakaszon felzárkózott csapattársa mögé a második helyre.


Sebasiten Loeb

Sordó az elő négy szakaszt zsinórban megnyerte, de előnye ekkor sem érte el az öt másodpercet, majd a hátralévő két szakaszon Loeb pillanatai következtek, két szakaszgyőzelmével a nap végére 1,6 másodpercre zárkózott fel. Hirvonen nem tudta tartani a lépést a két gyári Citroennel, az első nap hat gyorsaságiján félperces hátrányba került.


Mikko Hirvonen

Hamar összebarátkozott a C4-essel Petter Solberg , a norvégok egyetlen világbajnoka magabiztosan érkezett célba a negyedik helyen. A Citroenek aszfaltos fölényét mutatja Sebastien Ogier abszolút ötödik és Jevgenyij Novikov hetedik helye, péntek este öt Citroent találunk az első hétben. Ogier és Novikov közé Jari-Matti Latvala ékelődött be, a nyolcadik helyen Matthew Wilsont találjuk.

Remekül mutatkozott be a Világbajnokságon Asi, a magyar N csoportos bajnok a nap hat gyorsasági szakaszából négyszer autózott N abszolút időt, az első nap végére így már megnyugtató, közel 40 másodperces előnyre tett szert.

A junior világbajnoki cím sorsa ugyan már eldőlt, mégis jó kis csata alakult ki a futamgyőzelemért. A szülinapjára készülő világbajnok Martin Prokop ellenfele a holland Hans Weijs volt, Prokop nagy csatában 12 másodperces előnnyel várhatja a szombati folytatást, Weijs mögött Jordi Martí már két perccel leszakadva érkezik.

Fri