Szerencsére a mai napra befejeztük...

Október 2.
"Szerencsére a mai napra befejeztük..." - Ezzel a mondattal szállt ki Garamvölgyi Zoli a zöld Nissan Pathfinder kormánya mögül a szervizparkban. - "Bevallom, még tavalyról emlékeztem a prológ pályájára, de most frissen visszagondolva nem is értem, hogy mertem tavaly quaddal végigszáguldani rajta! Az első körben szinte életveszélyesnek éreztem!" - mesélte Zoli friss élményeit.

A GarZone Racing Team alig hagyva pár napot a pihenőre, és főleg alig hagyva időt a szerelőknek akár a fellélegzésre is, egy újabb külföldi versenyhez állt rajthoz, mégpedig a csehországi Internext Rallye-ra. A versenynek a festői Vsetín városa ad otthon már évek óta, és további sajátossága, hogy a közép-európai versenyek közül itt a legrövidebbek a szelektív szakaszok – az egyik sem lépi át a 10 kilométeres hosszat. Mindezek mellett a Central Europe Zone kupasorozatba is beletartozik.

Marek Chytka, a verseny főszervezője idén sem tagadta meg önmagát, és újra részévé kapcsolta a rendezvénynek az előző évből is ismert „gyilkos” prológot. Az érdekessége ennek a szakasznak, hogy egy régi, felszedett vasúti sínek pályáján megy át a szakasz, 3 kilométer hosszú, nyílegyenes, és csak néhány aszfaltút keresztezi. Mindezt a versenyzőknek kétszer kell teljesíteniük, de csak a jobb eredmény számít bele az összértékelésbe, és a holnapi rajtsorrendet állapítja meg.

"Ahogy mondtam, rettenetesen félelmesnek tűnt az első 3 kilométer. A pálya nagyon szűk, és a vasúti kavicsra rárakódott por elképzelhetetlenül csúszóssá tette a felületét, szinte kormányozhatatlannak éreztem tőle az autót. Viszont a második körben ég és föld volt a különbség. A versenyautók sorba legumizták a felső réteget, és az autónak lett tapadása. Sokkal rövidebbek lettek a féktávok, és a szakasz is élvezetesebb lett.” - idézte fel Zoli a mai napot.

A GarZone Racing Team remekül állta a sarat, és a kiváló 4. helyet szerezte meg az első versenynapon 11 másodperces lemaradással Zapletal mögött, aki az első helyet szerezte meg a új H3 EVO-jával. Holnap a csapatra egy hosszú és pörgős nap vár, hiszen 9 rövid, de technikás szelektív szakaszt kell teljesíteniük a nap folyamán.

Köszönjük a támogatást:
Viky Kft., LG Art Cool, Saunier Duval, REHAU, SWEET-MILK Kft., ECONOMOS GMBH., Laurel Számítástechnikai Kft., MAKITA, Go Fast Sport Hungary, 98 Hóvirág Kft., Negato Kft., gumizona.com, Kail Studio Bt., GigaMad.hu, rallysport.hu, rallyheart.hu, extremmotorsport.hu, tereprali.hu, GarZone R.O.P. Kft.