Elkezdődött a Ford Szuper 2000-esének tesztelése

Szeptember 29.
A Ford raliautóit készítő M-Sport elkezdte a Fiesta S2000 tesztelését, az autó 2010 január 1.-én kap homologizációt, majd a WRC kupa mellett a nemzeti és a nemzetközi bajnokságokban szeretnék bevetni.

A Szuper 2000-es Fiesta fontos szerepet kap a Ford sportosztályának történetében, a gyári csapat ezt fogja használni a 2011-ben bemutatkozó új generációs WRC alapjául. Az autó hat hónap fejlesztési munka után a múlt vasárnap tette meg első tesztköreit, a közeljövőben pedig már intenzív tesztprogram vár rá, hamarosan Európa murvás és aszfaltos útjain rója köreit.

Az M-Sport az autó fejlesztésekor minden aduját bevetette, a tervezést Christian Loiraux-ra bízták, aki eddig a Focus WRC változatait rakta össze, az első tesztkilométereket pedig a Stobart versenyzője, Matthew Wilson tehette meg.

"Egy új autó kifejlesztése mindig izgalmas feladat az M-Sport valamennyi munkatársa számára, örömmel látom, hogy Christian és csapata határidőre készítette el az autót.”- mondta Malcolm Wilson csapatfőnök a teszt bejelentésekor. "Most az a legfontosabb, hogy az autó elkezdje a kőkemény tesztidőszakot, ugyanis szeretnénk a lehető legjobb Szuper 2000-es csomagot kínálni ügyfeleinknek. Abban is biztos vagyok, hogy az autós erős alapot fog szolgálni a Ford új generációs WRC-jének."

Fri