Az utolsó küzdelem

Szeptember 24.
Utolsó idei megmérettetésére készül a Szalay Dakar Team Szalay Balázs és Bunkoczi László alkotta párosa. A helyszín Lengyelország lesz, az esemény pedig a Baja Poland verseny, mely a Baja Kupába nem tartozik bele, azonban a Közép-Európai Zónába igen. Az észak-lengyel Szczecin városka látja majd vendégül a csapatokat, mely az Odera partján fekszik, mindössze 60 km-re a Balti-tengertől.

A viadal szeptember 25-én kezdődik egy 6,7 km hosszú prológgal, ami meghatározza a másnapi rajtsorrendet. Szombaton összesen 9 szelektív szakaszt, vasárnap pedig további 6 speciálist kell teljesíteniük a résztvevőknek. A küzdelem három pályán folyik majd, az egyik a prológ 6,7 km-es útvonala, a másik kettő pedig 33,1 km, illetve 39,7 km hosszúak.

A Baja Poland versenyre eddig 33 nevezés érkezett (30 autó, 2 quad és 1 motor), melyek között három autós versenyzőpáros indul hazánk színeiben: Sólyom Olivér és Besenyő Viktória, Garamvölgyi Zoltán és Hangodi Zoltán, valamint Szalay Balázs és Bunkoczi László. Bár nemzetisége szerint cseh, magyar liszenc-szel versenyezik a Miroslav Zapletal-Tomas Ourednicek páros, akik jelenleg Szalayék mögött a második helyen állnak a Zóna Bajnokság tabelláján.

A Szalay Dakar Team párosa még soha nem versenyzett Lengyelországban, erről az oldaláról még nem volt alkalmuk megismerni az északi országot. "Ennek a versenynek több szempontból is nagy jelentősége van. Egyrészt miután idén már nem versenyzünk többet, itt kell kiautóznunk magunkat az előttünk álló hónapokra. Másrészt ha sikerül nyernünk a hétvégén, megnyerhetjük a Zóna Bajnokságot is, ami külön öröm lenne számunkra." - nyilatkozta a csapatfőnök Szalay Balázs.