Gáll nem mindennapi jutalma

Szeptember 21.
Az abszolút 22. helyen végzett Gáll Csaba és Laboncz László az Elba Rali Historic Eb-futamon. Az Eb-értékelésben az igen előkelő tízedikek lettek, míg kategóriájukban, D3-ban másodikak. Gáll a legnagyobb elismerést egyik ellenfelétől, Marco Bertellitől kapta, aki a verseny után gratulált neki, és megkérte, próbálja versenyautóját, egy eredeti Conrero-tuningos Opel Ascona 400-at, ami Gáll Csabának mindig is az álma volt.

Gáll Csaba: - Hihetetlen, hogy célba értünk! Iszonyatosan boldogok vagyunk. Nagyon kemény verseny volt, nagyon élvezetes és nagyon jókat vívtunk. Az egész verseny alatt a maximumot nyújtottuk. (Laboncz) Lacival itt Elbán ültünk együtt először autóban, de tökéletesen navigált, nagyon köszönöm neki. Durva is bírta a tempót, egy karcolás sincs rajta.

- Abszolútban a 22-ek lettünk, Eb-n tízedikek, ami nagyon jó eredmény, D3-ban pedig másodikok lettünk.

- A legnagyobb meglepetés azonban este ért a szálláson. Egy helyen laktunk Marco Bertelliékkel, akik egy eredeti Conrero-tuningos Opel Ascona 400-assal versenyeznek. Este lemostam a versenyautónkat, tologattam éppen, amikor Marco odajött és mondta, hogy hagyjak abba mindent, menjek vele, mert megyünk egyet az ő kocsijával. Egy eredeti Ascona 400-zal! Alig akartam elhinni.

- Amikor odaértünk az autóhoz, azt mondja, rossz oldalra mentél, te vezetsz! Értik ezt, odaadta a saját versenyautóját! Nekem! Köröztünk vele egy párat. Az élményt elmondani sem lehet. Leírhatatlan! Ezek ellen az autók ellen versenyeztünk? A végén megköszöntem Marcónak, mondtam, hogy ez nagy élmény volt a számomra. Azt mondta, hogy tudja, gratulál ahhoz, ahogy mentünk és büszke rá, hogy vezettem az autóját. Értik? Ő volt büszke rá!

- Nagyon sokat dolgoztam azon, hogy rajthoz tudjunk állni ezen a versenyen, de megérte! Ez volt életem legnagyobb élménye!

Ha még többet szeretnél tudni rólunk, kattints ide: www.ascona400.hu

Nagy köszönet, hogy az Elba Ralin is velünk vannak támogatóink:
Watt22 Távközléstechnikai Szolgáltató Kft., FŐTAXI Zrt., High Fly Aviation Kft. A repülőszimulátor központ, Planumcomp Kft., Motorex, Gyuszi Gumi, sparcocucc.hu