Gáll hatodiknak kezdett Elbán

Szeptember 20.
Kiválóan kezdett Gáll Csaba és Laboncz László az Elba Rali historic Eb-futam első napján. A magyar páros csütörtökön 22:41-kor rajtol és két gyorsasági megtétele után abszolút értékelésben a 91 autóból a 32. helyen állnak, míg kategóriájukban a 17-ből az igen előkelő hatodikak. A két esti gyorsasági alaposan megtizedelte a mezőny, a 128 rajthoz állt autóból 37 adta fel a verseny, nagyrészt a csúszós, poros, agyagos pályák nyújtotta nehézség miatt. Pedig az időjárásra nem lehetett panasza a versenyzőknek. Míg a pályabejárások alkalmával szakadt az eső, a verseny már száraz időben rajtolt.

Gáll Csaba: - Egy 12 és egy négy kilométeres szakaszt kellett teljesítenünk csütörtök este. Lacival megbeszéltük, hogy megpróbálunk a sötétben bekezdeni, ami sikerült is. Szerintem elég jó helyen állunk abszolútban és a kategóriában is. Durva (Gáll Opel versenyautójának a neve) nagyon jól működött.

- A második gyorsasági célja a tengerparton volt, ahol hagyományosan, vacsorával várták az egész mezőnyt, pörkölt, sütemény, szőlő volt a menü. Ezen a gyorsaságin szokott a legtöbb néző lenni. Most is rengetegen voltak, nagyon jó érzés volt ennyi ember előtt és ilyen jó hangulatban versenyezni.

- Pénteken és szombaton 12 gyorsasági vár ránk. Hosszú és nagyon kemény verseny lesz. Erős a mezőny és nagy a tempó, úgyhogy nem szabad hibázni. Megpróbálok okos lenni. Pénteken 10:30-kor rajtolunk.

Időeredmények az Elba Raliról:

Ha még többet szeretnél tudni rólunk, kattints ide: www.ascona400.hu

Nagy köszönet, hogy az Elba Ralin is velünk vannak támogatóink:
Watt22 Távközléstechnikai Szolgáltató Kft., FŐTAXI Zrt., High Fly Aviation Kft. A repülőszimulátor központ, Planumcomp Kft., Motorex, Gyuszi Gumi, sparcocucc.hu