Nyálcsorgató holland nevezési lista

Augusztus 15.
A technikai színvonalat tekintve mindenkép világbajnoki szintű mezőny gyűlik össze a Holland Bajnokság és az ERC soron következő állomásán, a vegyes talajú Hellendoorn Rallyn. Új kasztnis Focus-ból lesz négy, S14-es Subaruból három!


Fotó: Rallymedia.nl

A 13 WRC-s nevezőből 11-en képviselik a holland színeket, melléjük érkezik 2008-as Focusával a többszörös belga bajnok Pieter Tsjoen, és az angol Paul Kirtley aki egy S5-ös Imprezát állít csatasorba. A Focusosok táborát gyarapítja Erik Wevers, Peter van Merksteijn jr., és Bernhard ten Brinke, de aki kilátogat a versenyre, az három S14-es Imprezát is megcsodálhat, Dennis és René Kupiers mellett a korábbi holland bajnok Edwin Schilt is leakasztott egyet valahonnan. Ezek mellett már szinte ósdinak tűnik John Temmink 2006-os S12-es Subaruja és Gert Huzing 05-ös Skoda Fabiája, nem beszélve Faron van Lieshout Escortjáról. Mark van Eldik ugyan nem jelölt meg autót a nevezési lapon, de számíthatunk rá, hogy ugyanazzal a Mitsubishi WRC-vel áll rajthoz, mellyel az Amsterdam Rallysprint videójában is megcsodálhattuk.

A mezőnyben megtaláljuk a junior világbajnoki résztvevő Hans Weijs jr-t, aki édesapjához hasonlóan S1600-es Citroen C2-esével száll harcba. A számtalan N-es Subaru és Mitsubishi mellett rengeteg izgalmas, nálunk keveset látható autóval találkozunk a nevezési listát böngészve. A hátsókerék hajtás arrafelé is népszerű, külön kupát lehet kiírni a kompakt M3-as és a 325-ös BMW-knek, a Nissan 350Z-knek. Az Opelekből is népszerűek a hástókerekesek, Kadettek, Asconák, és egy Manta is színesíti a mezőnyt, tehát úgy tűnik minden adott, hogy jövő héten ismét bemutathassunk egy remek holland videót.

Egyvalamit azonban hiányolunk, a futam holland bajnokság mellett az Euro Rally Challenge-nek is része, de magyar színekért sajnos nem szoríthatunk. Hodula Misinek nem állt össze a verseny, de Misi bízik benne, hogy az ERC követő, francia állomásán már újra harcba szállhat a pontokért.

Hellendoorn Rally nevezések (PDF)