Gáll: Ott vagyunk!!!

Augusztus 13.
Már megérkezett Gáll Csaba és Laboncz László Elba szigetére, ahol a Historic Európa-bajnokság soron következő futamán vesznek részt. Ez már így önmagában is nagy dolog, hiszen a magyar páros két nappal a nevezési zárlat után kapott lehetőség, hogy rajthoz állhasson a versenyen, ahol a tavalyi szereplésükre tekintettel elfogadták a nevezésüket. Ez után Gállnak már csak navigátort kellett találnia, mert az indulás előtt három nappal derült ki, hogy állandó társa nem tud a csapattal elutazni. Amikor már a hullámok kezdtek átcsapni Gáll feje felett, akkor a ralis társadalom egy pillanat alatt összefogott és szinte mindenki önzetlenül segített.

Gáll Csaba: -.Hú nem is tudom, hogy hol kezdjem. Tavaly nagyon jól szerepeltünk Elbán, abszolút 19-ek lettünk, és már akkor nagyon tetszett a verseny. Ezért nagyon szerettünk volna az idén is rajthoz állni. A támogatóinknak is mellettünk voltak, de a jelenlegi gazdasági helyzetben az ő kezük is megvan kötve. Tényleg megtettek mindent, hogy indulhassunk és az utolsó utáni pillanatban összeállt a költségvetésünk.

- A verseny rendezői nagyon örültek, amikor megkerestük őket, és mondták, hogy ne törődjünk a két nap késéssel, így is elfogadják a nevezésünket. Két napig telefonálgattunk mire a versennyel és a komppal kapcsolatban sikerült mindent elintézni. Ilyenkor teltházas az összes komp és a rendezők segítsége nélkül nem is tudtunk volna átjutni a szigetre.

- Varga "Cigány" Zoli adta kölcsön a szervizautóját és a trélerét, amiért nagyon nagy köszönet neki. Amikor megtudta, hogy nincs mivel kivinnünk az autót, azonnal felajánlotta az övét.

- Az egyik legváratlanabb dolog múlt héten, szerdán ért, amikor navigátorom bejelentette, hogy nem tud eljönni velünk a versenyre. Volt három napom, hogy egy olyan navigátort találjak, aki egy hétre el tud szabadulni. Nagyon sok emberrel beszéltem, nagyon sokan segítettek, így találtam meg Laboncz Lacit.

- A verseny egy kicsit más lesz, mint tavaly. Kedden, szerdán van a pályabejárás, csütörtökön az átvétel, és csütörtökön este már lesz két gyorsaságink. Péntek, szombaton pedig az éles verseny.

- Elbáról tudni kell, hogy nagyon-nagyon jó pályái vannak, szűkek, de van benne sok tempós rész. Elég nagy szintkülönbségeket kell áthidalni. Bár van sok felfelé szakasz, mégsem dominál annyira a lóerő, mert lefelé inkább a bátorság számít. 128 autó indul, amiből 29 Porschét számoltam meg, tehát a mezőny is nagyon komoly lesz.

- Nagyon örülök, hogy itt lehetünk, nagyon sok munkánk van benne, és nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített.

Nagy köszönet, hogy az Elba Ralin is velünk vannak támogatóink:
Watt22 Távközléstechnikai Szolgáltató Kft., FŐTAXI Zrt., High Fly Aviation Kft. A repülőszimulátor központ, Planumcomp Kft., Motorex, Gyuszi Gumi, sparcocucc.hu