Abszolút elsők

Augusztus 13.
Maximálisan elégedett a Szalay Dakar Team csapatfőnöke a hétvégi teljesítményükkel, mert a Baja Slovakia idei, hetedik futamát abszolút győzelemmel fejezte be az Opel Antara RR-rel versenyző Szalay Balázs és Bunkoczi László.


Fotó: Szántó Frigyes

Pénteken kezdődött a futam egy 8 km-es prológgal Borsky Mikulas környékén a szervizpark közvetlen közelében. Az Opeles egység akkor utolsóként indult a fordított sorrend miatt, de megnyerte a rövidke szakaszt, így szombaton már az első helyről rajtolhatott. A hétvége első napján háromszor szerepelt a programban mindkét pálya (16 és 51 km), melyeket a mai napon megismételtek.

A szerviz melletti pályán egyszerre két kört tettek meg, a mezőny első felére rárajtoltatták a másikat, ami izgalmas látnivalót nyújtott és rengeteg nézőt vonzott a krosszpályára. A másik pályaszakaszt a versenyközponttól kb. 15 km-re fekvő lőtéren jelölték ki, ahol Szalayék gyakorlott sivatagi versenyzőként gyakorlatilag osztották a perceket a mögöttük állóknak. A terepet ugyanis a legtöbb helyen mély homok lepte, ez sokaknak okozott problémát a küzdelem folyamán és a pénteken elindult 21 autós, 6 motoros, 13 quados és 1 kamionos egységből csak 13 autó, 6 motor, 10 quad és a Tatra kamion fejezte be sikeresen a versenyt.

"Nagyon nehéz volt a pálya. Ezen kellett mindannyiszor végigmennünk és az autók nagyon kijárták az utat. A homokot kimélyítették, ezért minden alkalommal más volt egy picit a nyomvonal, ráadásul a homok felpuhult a melegtől, így nagyon nehezen volt járható. Egyébként nagyon örülök az első helynek, nagyon jól teljesítettünk, a tizenhárom szakaszból tizenkettőt megnyertünk, egy szelektíven pedig csak 1 másodperccel kaptunk ki." - értékelte a sikeres hétvégét Szalay Balázs.

Korda Racing