Hangodi stabil pozícióban

Augusztus 13.
Vasárnap kora reggel újra nekivágott a szlovákiai lőtér pályáinak a kicsit megfogyatkozott magyar mezőny. A jelenség sajnos nem csak a magyar egységeknél volt jelen, más nemzetek gépei számára is gyilkos volt a lőtéri homok. Minél többször teljesítették a távot a versenyzők a homokban, annál mélyebb nyomok keletkeztek a pályán. A megfogyatkozott mezőnyben viszont lassan családi hangulat alakult ki, amely a verseny végéig jelen volt. A baráti hangulat, és segítőképesség ugyanúgy jelen volt a motoros, a quados, de az autós kategóriában is.


Fotó: Szántó Frigyes

"A ma reggeli rajtom sokkal pozitívabb volt, mint a tegnapi. Tegnap az ismeretlenbe indultam, hisz nem is tudtam, milyen pályákat várhatok, mi vár rám a szakaszon. Ma viszont azzal a megnyugtató érzéssel rajtoltam el, hogy tudtam, a motor megfelelően van beállítva, pont ennek a mély, süppedős homoknak felel meg." - mondta a célban Hango. "Ennek ellenére mégis izgalmasra sikeredett a mai nap, hiszen Sykorával folyamatosan párharcot vívtunk. De ez a homokos pálya, plusz a harc a szlovák quadossal sokat kivett belőlem is, és nem utolsó sorban a gépből is. Mégsem sajnálom, hogy eljöttem. Remek tréning volt ez a rengeteg homok, és a verseny szervezése is nagyon jól sikerült! Aminek viszont külön örülök még, hogy nem szakadt meg a sikeresen befejezett versenyszériám, hisz az idén eddig minden versenyen, ahol elindultam, ott célba is értem. Mindez persze lehetetlen lenne, ha nem állna mögöttem Johnny, aki mindent megtesz, hogy technikai gondok ne hátráltassanak a jó eredmény elérésében."

A GarZone Hango Quad Racing Team tagja, Zoli a versenyt 6. fejezte be. A dobogó legfelső fokára a hatszoros Dakar győztes Machácek állhatott fel. Őt csapattársa, Plechaty követte, míg a harmadik helyre egy újabb tiszteletbeli magyar került, Kubiena, aki bár cseh nemzetiségű, de ő is magyar licenszel versenyezik. Hangodi Zoli a kérdésre, az évadnak tényleg vége, csak annyit válaszolt, meglátjuk. Eldöntve a kategorikus nem még nincs...:)

GarZone Hango Quad racing Team