Hatból hat győzelem

Augusztus 12.
Hosszú volt a szombat verseny szempontjából, a versenyzők egy része pedig búcsúzni kényszerült, hisz a mély homokkal sokaknak meggyűlt a baja. Szalayék azonban kettős sikert könyvelhettek el a mai napra.


Fotó: Szántó Frigyes

Összesen hat szelektívet kellett teljesíteniük a Baja Slovakia résztvevőinek a mai napon. A szakaszok két pályán váltották egymást, az egyik a szervizpark környékén található, és két kört tesznek meg rajta a versenyzők. A másik pályát a közeli lőtéren jelölték ki, ám ott mély a homok, mint a sivatagban. Talán ennek köszönhető, hogy a Szalay Balázs és Bunkoczi László otthonosan mozognak ebben a környezetben és eddig minden szakaszon maguk mögé utasították a mezőny többi tagját.

Az Opel legénysége mindent elkövet azért, hogy az első helyet megtartsák, ám pilóta és navigátora egy dologban nem teljesen értenek egyet. Szalay úgy gondolja, hogy menni kell, ahogy tudnak és a pálya is engedi, az ő versenyfilozófiájában a küzdelem áll az első helyen. Bunkoczi Laci azonban visszafogná a lovat, mondván, ekkora előnynél már érdemesebb megfontoltabban menni. "A pályákat már nagyon kijárták a járművek, egyre mélyebbek a nyomok, az autó hatalmasakat üt a kialakult mélyedésekben. Jól állunk, közel hét perc az előnyünk Kordáékkal szemben, így szerintem az utolsó szakaszon már nem kellett volna így rohannunk, ennek ellenére most mentünk rajta a leggyorsabban." - nyilatkozta a navigátor.

A második helyet magabiztosan uralja a Korda Erik-Tóth György páros, mögéjük pedig befészkelte magát a harmadik helyre a Mitsubishivel versenyző Miroslav Zapletal és Tomas Ourednicek.

A Baja Slovakia otthont ad a Közép-Európai Zóna Kupa mellett a cseh és a lengyel bajnokságnak is, és szokatlan módon a két versenynap a cseh bajnokságban két külön futamnak számít, az Opeles Szalay-Bunkoczi páros ma megnyerte az egyik futamot.

Már csak a vasárnapi adag van hátra a megteendő kilométerekből, ami pontosan ugyanaz lesz, mint a mai mennyiség. Szerencsére az időjárás nagyon kegyes a szervezőkhöz és a mezőnyhöz, sok nézőt is kicsalogatott a langyos kora őszi idő.

Szalay Dakar Team