Stabil második

Augusztus 12.
Magabiztosan áll az abszolút második helyen a Baja Slovakia szombati versenynapja után, a Korda Racing versenyzőpárosa Korda Erik és Tóth György. A csapat másik párosára ismét is lecsapott a technika ördöge, Lónyai Pál a mai második szelektív szakasz után váltóhiba miatt kényszerült a verseny feladására. A versenyben egy magyar páros, Szalay Balázs és Bunkóczi László áll az élen.


Fotó: Szántó Frigyes

Szinte csak a dűnék hiányoznak a Baja Slovakia futam programjából, a mezőny olyan homokos pályákon versenyzett, ami egy Dakar Rally programjában sem vallana szégyent. Korda Erik pályafutása során még nem versenyzett ilyen talajon, a szombati nap hat szelektív szakaszán az értékes tapasztalatok mellett abszolút második helyezést szerzett.

Lónyai Pálnak harmadik tereprali versenyén sem sikerült megvalósítania dédelgetett álmát, a célba érkezést, az elszánt pilótának és navigátorának, Hegedűs Zoltánnak a kettes szám okozta a vesztét. A második nap második szelektív szakaszának második felét már csak kettes sebességi fokozatban tudták teljesíteni, a szervizbe érkezve derült ki hogy a váltóban széttört egy fogaskerék, és mivel a cserére nem volt lehetőség fel kellet adniuk a versenyt.

Korda Erik: - Nem mondanám, hogy szívembe zártam a mai pályákat! A Hungarian Bajához hasonlóan két pályán, egy rövidebb 16 kilométeres és egy hosszabb 50 kilométeres pályán köröztünk hármat. A rövidebbik még úgy ahogy tetszett is, a másikon viszont nem éreztem magam annyira jól. Különösen az utolsó körben, ekkora már nagyon mély volt a nyom a pályán. Az eredménnyel elégedett vagyok, Szalay Balázs ma nagyon gyors volt, vele nem tudtuk tartani a lépést, a második helyünk viszont nem forog veszélyben, holnap szeretnénk megőrizni.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Hídépítő Zrt, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRT, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, TAXI4, Monster Energy Drink, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Metropolisz 2000 Kft., Probart Kft., Sz-Építők Kft., Segway Kft., G-Roby Kft.

Korda Racing