Fordult a kocka

Augusztus 12.
Nem minden magyar egységnek sikerült száz százalékosra a 7. Baja Szlovákia második versenynapja a senicai lőtéren. A gondok Garamvölgyi - Pocseg párosnál kezdődtek, akik a Viky Team Nissan Pathfinder-ével álltak rajthoz az idei szlovák versenyen.


Fotó: Szántó Frigyes

Sajnos a Nissanon egy apró technikai gond megszakítani kényszeríttette a páros második szakaszát. Zoli és Attila a második szakasz 11. kilométerénél megállni kényszerültek, mert az autó vízcsöve kilyukadt. Az egység kegyetlen harcot vívott az idővel, hogy az előírt időpontban beérkezzen a Parc Fermé-be és ezzel minimalizálják az időveszteséget és a büntetést, és tovább folytathassák a versenyt. Sajnos a gyors beavatkozás sem segített, ugyanis a következő szakaszon újabb technikai gondok merültek fel, ami a csapatot végleg megállásra kényszeríttette. „Minden felmerülő probléma ellenére én azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó autó.” - mondta Garamvölgyi Zoli – „csak köszönhetem Gábor Attilának, hogy újra beülhettem az autóba, és most négy keréken próbálhattam ki, milyen is ez a helyi mély, süppedő homok.


Fotó: Szántó Frigyes

A pechszéria itt sajnos még nem ért véget, tovább tizedelte a magyar egységeket. A Lónyai-Hegedűs kettősnek a váltóval lettek elháríthatatlan gondjai az első szakasz után, így ők is feladni kényszerültek a versenyt.

Mindezek mellett Hangodi Zolinak, mint egyetlen quados versenyzőnek továbbra is a kiegyensúlyozott versenyzés meghozta az eredményét. Előnyét szakaszról szakaszra növelte, és ezzel tovább erősítette a tegnap megszerzett 6. pozícióját.

"Meséltek már róla, hogy itt rengeteg a homok, de az igazat megvallva, nem nagyon akartam hinni a többieknek. Sejtettem, hogy lesz itt valamennyi homok, de ekkora mennyiségre tényleg nem számítottam. Épp ezért csak fokozatosan találtuk meg Johnny-val a megfelelő beállítást, ami ide szükséges. Remélem pontosan beletaláltunk, így holnap semmi nem tud hátráltatni abban, hogy a tőlem telhető legjobb teljesítményt nyújtsam."

A sok viszontagság mellett jó hír, hogy Szalay Balázs továbbra is az élen autózik, őt Korda Erik követi jelenleg ezüstérmes pozícióban. Garamvölgyi Zoli pénteki helyét pedig a magyar licenszel rendelkező, cseh nemzetiségű Zapletal vette át.

A csapatokra holnap újabb 200 kilométer megtétele vár, és remélhetőleg nem fogyatkozik tovább a mezőny.

GarZone Hango Quad racing Team